Skagen Bryghus

Skagen Bryghus er Danmarks nordligste bryghus – beliggende i hjertet af Skagen. Bryghuset er et aktieselskab, som ejes af ca. 2.200 aktionærer, heraf en meget stor del, forankret i lokale skawboer.

Skagen Bryghus A/S er etableret år 2005 i Skagens gamle elværk. I forlængelse af bryggeriet er der lavet serveringsområde, hvor baren er designet som et gammelt træskib.

I den gamle maskinhal, hvor der før stod store dieselmotorer til produktion af el, er der nu opført et flot Kaspar Schultz brygværk med kobber beklædning og rustfrie gærtanke.
På Skagen Bryghus brygges der specialøl efter egne recepter.

Skagen Bryghus er desuden et anerkendt musiksted, der jævnligt har besøg af gode blues, rock, country, pop og folk musikere.

Se mere på https://skagenbryghus.dk

Drachmann – Pilsner (5,0 %) – 50 cl.

En gylden og frisk pilsner, med frugtnoter fra den meget eksklusive Tettnanger-humle og middel bitterhed. Øllen vandt pilsner-kategorien ved Danmarks Mesterskaberne 2004 i haandbryg.

 

 

 

Skawskum – Mørk Lager (5,0 %) – 50 cl.

En mørk og fyldig ”bayersk øl”, som øl blev lavet i gamle dage, før den lyse pilsner tog over. Øllen har en rigtig god sødme, fra den mørke munchermalt, og en svag bitterhed fra tyske humler. En type som mange damer sætter pris på, ikke for stærk og bitter.

 

 

 

 

 

Gl.Skagen – IPA (6,0 %) – 50 cl.

En amerikansk inspireret IPA, med tre forskellige humler, som hver især giver øllen smag og duft af citrus, mango og mange andre spændende frugter eller blomster. Øllen er flot kobberfarvet og har en kraftig bitterhed som passer fint sammen med alkoholstyrken.

 

 

 

 

 

Bundgarn – Porter (6,5 %) – 50 cl.

Engelsk kulsort porter, hvor der er skelet lidt til den kendte porter fra Limfjorden. Her er brugt engelsk humle, røget malt, sort malt og engelsk lakrids. Øllen har en dejlig brændt og let røget smag, som afsluttes med lidt lakridssmag. God som half & half med Drachmann.

 

 

 

 

 

Tuxen – Classic (5,3 %) – 50 cl.

Flot rødbrun tysk inspireret lagerøl. En moderne wiener eller bayersk øl. Brygget i anledningen af HKH Kronprins Frederiks besøg på bryghuset i august 2011. Meget smagfuld og aromatisk øl, og humlet med den gode tyske Mittelfrüher humle. Øllen er brygget med ekstra meget munchener malt, som giver den meget karakteristiske maltsmag og duft.

 

 

 

 

Nordlys – Hvedeøl (5,0 %) – 50 cl.

Lys stråfarvet øl, med et tykt vedvarende skumlag. Proteinindholdet i hveden gør øllen uklar, men helt essentielt er den bløde, kornagtige smag af hvede. Hvede bidrager også til en cremet og fyldig øl, men fremtræder med en ret let og forfriskende finish.

 

 

 

 

 

 

Krøyer – Pilsner (4,6 %) – 50 cl

En lysgylden og traditionel dansk øl. En øl som mætter og fylder mindre en vores andre øltyper. Smager frisk og livlig samtidig med, at den balancerer godt mellem bitterhed og let sødme. En let drikkelig øl, der slukker tørsten godt.

 

 

 

 

Væltepeter – Dobbelt Bock (7,5 %) – 50 cl.

En sød, cremet og kraftig maltet dobbelt bock med et strejf af røg og tjære. Her er taget udgangspunkt i de gamle bundgarnsfiskere fra Skagen Havn. I stedet for en snus eller skråtobak, så kan man nyde Væltepeter.

 

 

 

 

 

Sandormen – Rød pilsner (4,6 %) – 50 cl.

Knaldrød lagerøl med duft af efterårets bær. Smag af karamel og granatæble.

Opkaldt efter Sandormen, som dagligt fragter folk ud på Grenens spids, hvor de to have mødes.

 

 

 

 

 

 

Grillstarter – Lager (5,0 %)

Lækker krydret gylden lager med frisk smag af fyrnåle, fra den amerikanske Simcoe-humle.

Bitterhed over middel. Perfekt til krydrede retter eller til at lagre dit grillkød 🙂

 

 

Lars Kruse – Rugøl  (5,3 %) – 50 cl.

Lars Kruse, som i sin tid blev brygget til Skagen Købstadsjubilæum. Der har været en del efterspørgelse på den, og derfor har bryggeriet brygget denne fyldige og smagfulde rugøl igen.

 

 

Rav Larsen – Rød Hvedeøl (6,0 %) – 50 cl.

En rød hvedeøl med aromaer af karamel og hvede. En forfriskende blanding af sødme og bitterhed. Rav Larsen var i mange år et kendt ansigt på Skagen Havn. Fra sin budcykel solgte han ravkæder og malerier til turisterne.

 

 

 

 

 

 

Påsketrold – Påskebryg (6,0 %) – 50 cl.

En gylden og fyldig pilsner, med en god balance mellem bitterhed, sødme og alkohol. Noter af søde frugter og en eftersmag, som fint balancerer fint mellem malt og humle. Er perfekt i selskab med en god snaps til den danske påskefrokost.

 

 

 

 

 

 

Skovnisse – Belgisk julebryg (6,5 %) – 50 cl.

Øllen er brygget som en Belgisk dubbel munkeøl, brygget på Belgisk gær som giver en let krydret smag og duft. Hvert batch-øl er brygget med 50 kg. Belgisk kandis”, det fortæller Brygmester, René Diget Søgaard Sørensen. Det er endt i en flot kobberfarvet øl, som vækker selv den mindste “nisse”.

 

 

 

 

 

 

Klitnisse – Julebryg (6,8 %) – 50 cl
Traditionel maltet og sød julebryg, uden krydderier og andre mystiske tilsætninger. En kraftig maltet bock øl, med tysk og engelsk humle. Her er brugt Northern Brewer som bidrager med smag af mint. Øllen har en tyktflydende konsistens, med flot cremet skum.

 

Depot Sydfyn - Skerningegårdsvej 12, 5762 Vester Skerninge - Tlf: 21447238 - Email: depotsydfyn@gmail.com- Copyright © Depot Sydfyn Theme by Flythemes