Rise Bryggeri

Rise Bryggeri er et håndbryggeri, der ligger i landsbyen Store Rise, midt på Ærø i Det Sydfynske Øhav. Opført lige ved siden af en kilde, der efter sigende leverer øens bedste vand – og naturligvis vandet til ølbrygningen.

Rise Bryggeri fokuserer på kvalitet i alle led af værdikæden. Fra udviklingen af opskrifterne og udvælgelsen af råvarerne – til omhuen i bryggeprocessen og kundeoplevelsen ved besøg på bryggeriet.

Rise indgår som virksomhed i lokalsamfundet Ærø og ser det som sin opgave at skabe arbejdspladser og bidrage til promoveringen af Ærø som både turistdestination og bosætnings-ø.

“Det er de rene og enkle ingredienser, der giver den dybeste smag. Sådan er det med livet, og sådan er det med øl.”

Se mere på http://www.risebryggeri.dk

 

 

Valnød økologisk (6,0 %) 50 cl.

Rise Bryggeris økologiske valnøddeøl er en sød og rund øl, der er tilsat en anelse valnøddesirup. Den er brygget på pilsnerbygmalt, karamelbygmalt, sortbygmalt og hvedemalt, det gode vand fra Rise samt aromahumlen Goldings. Alt sammen økologisk. Der er tilsat undergær og ascorbinsyre.  En harmonisk, rødbrun og stærkt undergæret Bock-øl, der afgiver en delikat, blød og rund valnøddearoma.

Øllen egner sig rigtig godt som velkomstdrink eller som en øl, man nyder efter maden. Den kan også nydes en varm sommeraften i stedet for en flaske vin.

 

 

India Pale Ale økologisk (5,0 %) 50 cl.

Rise Bryggeris økologiske India Pale Ale er en forfriskende og nuanceret lys ale, brygget på det gode vand fra Rise, Pale Ale-bygmalt, sukker, humle og engelsk overgær – alt sammen økologisk. Der er tilsat ascorbinsyre for at hæmme iltoptagelsen og sikre en god holdbarhed. Med den økologiske India Pale Ale får du den samme aromatiske og humlede ale med fint afstemt eftersmag som i den ikke-økologiske IPA. Denne økologiske IPA en fin læskeøl; god til sommerhygge, havearbejde – eller som velkomstdrink til salte snacks. Kan også bruges i madlavningen, når du ovnbraiserer, damper eller pocherer. Bedst til det lyse kød og fisken.

 

 

Dark Ale økologisk (5,0 %) 50 cl.

Rise Bryggeris økologiske er en mørk og gyldig øl. Den dybe mahognirøde farve er fremkommet på basis af det gode vand fra Rise, Pale Ale-bygmalt, karamelbygmalt, sukker og sort bygmalt. Altsammen økologisk. Den økologiske humle kommer i under urtkogningen i to tempi. Der er tilsat ascorbinsyre og engelsk overgær. Smagen er meget fyldig og kompleks: Først maltagtig med et anstrøg af lakrids, efterfulgt af en aromatisk frugtagtig, bitter eftersmag.

Økologisk Dark Ale skal nydes kælderkold og gerne som solnedgangsdrink. Kan også med fordel tilsætter din brøddej, hvilket giver brødet en dyb, maltet saftighed.

 

 

Påske Ale økologisk (5,0 %) 50 cl.

Økologisk Påske Ale er en mørk ale, der er let at gå til uden dog at være simpel eller unuanceret. Den er brygget på Pale Ale-bygmalt, Crystal-bygmalt, Black-bygmalt og hvedemalt – alt sammen økologisk – samt det gode vand fra Rise. Goldings-humle er tilsat under urtkogningen i to tempi, og den anvendte overgær giver en traditionel og klassisk Påske Ale. En smuk, dybrød øl, der smagsmæssigt lander i det humlede og fyldige med en god og rund grundsmag, der spiller fint op mod humlebitterheden. Perfekt til påskebordet, som på Ærø rummer alt, fra sild til skaldyr og lammesteg,

 

 

 

Jule Ale økologisk (6,0 %) 50 cl.

Rise Bryggeris økologiske Jule Ale er brygget af vand fra Rise, Pale Ale-bygmalt, hvedemalt, sort bygmalt, karamelbygmalt og sukker; alt sammen økologisk. Der er tilsat ascorbinsyre. Engelsk First Gold-humle er tilsat under urtkogningen i to tempi, og overgæren fuldender denne traditionelt bryggede øko-Jule Ale. Farven er dyb mørkerød. En stærk, men ikke bitter ale, uden tilsætning af de sædvanlige jule- og gløggkrydderier, som ellers ses i juleøl. Det giver en juleøl, der er ren i smagen, og som pirrer og tilfredsstiller smagsløgene uden at bedøve dem.

Denne Jule Ale passer fint til julefrokostbordet, hvor den – takket være sin rene smag – spiller smukt sammen med hele madskalaen; fra sild og stegt fisk til de fyldige kødretter af koldt og lunt tilsnit.

 

Depot Sydfyn - Skerningegårdsvej 12, 5762 Vester Skerninge - Tlf: 21447238 - Email: depotsydfyn@gmail.com- Copyright © Depot Sydfyn Theme by Flythemes