Randers Bryghus

Randers Bryghus er et lille aktieselskab med omkring 10 ejere. Den daglige drift varetages af Stefan Kappel, Jens Rasmussen og Erik Højholdt i fællesskab. Brygkapaciteten er omkring 1.000 liter ad gangen, og der brygges uden brug af automatik. Selvom det tilstræbes, er øllet på ingen måde      100 % ensartet fra brygning til brygning, da brygproces og gæring kan forløbe lidt forskelligt fra gang til gang. Opskrifterne er originale og brugen af specialmalte, humle og gode krydderier er rundhåndet i enhver henseende.

På Randers Bryghus tappes øllet ufiltreret og upasteuriseret på flaske. Det giver den bedste og reneste smag.

Udover det faste sortiment rettet mod specialhandlen og en serie af relativt prisgunstige øl til salg i landsdækkende supermarkeder brygger Randers også eksperimenteret med øl, som flytter grænserne og opfattelsen af, hvordan øl kan og må smage. Dette øl brygges kun i limiteret oplag og sælges kun direkte fra bryghuset, i specialhandelen eller på værtshuse, som er interesserede i specialøl. Indtil videre er det blevet til Midnight Oil og Hoppy Sundown, som begge har været nominerede til årets danske øl i henholdsvis 2009 og 2010.

Se mere på www.randersbryghus.dk

Specialbeer - Depot SydfynPale Ale (5,5 %) 50 cl

Amerikansk inspireret stilart med medium mundfylde og solid malt- og humlearoma.

Brygget med blandt andet Caramünich-, Wheat- og Chokolate Wheat-malt. Bitterhumlet med engelsk East Kent Golding og aromahumlet med amerikansk Cascade. Gæret på engelsk gær.

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynBrown Ale (5,5 %) 50 cl

Mørk Brown Ale med god mundfylde og smag af karamelmalt og chokolademalt. Udover basismalt er der blandt andet brugt Caramünich- og Chocolate Rye-malt.

Kraftigt humlet med Nuggets-bitterhumle og rundet af med en hel del Cascade-humle, som er tilsat ad flere gange.

 

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynSort (5,5 %) 50 cl.

Klassisk Tysk Schwarzbier. Sort som kul. I denne udgave med noget mere maltaroma og bitterhed fra de ristede malte end normalt. Brygger på Münchner-malt og Caramünich-, Chocolate Wheat- Carafa Special-malt og lidt ristet byg. Som humle er der udelukkende brugt tysk Hallertauer Hersbrucker. Fremragende til klassisk dansk mad.

 

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynIndian Pale Ale (6,8 %) 50 cl.

Kraftigt humlet IPA med nogen maltsødme, mere amerikansk end den oprindelige engelske stil. Den tydelige duft af blomster og smag af citrusfrugter kommer fra tørhumling med masser af Cascade- og Centennial-humle. Passer perfekt til krydret mad eller bare til tilbagelænet nydelse.

 

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynFredagsøl (5,6 %) 50 cl.

Ægte håndbrygget øl, brygget af de allerbedste råvarer. Farven er lys strågul med en hvid skumkrone. Øllet smager fint af både de lyse malte og den udsøgte humle. Denne øl passer udmærket til god dansk mad, efter fyraften eller til generel vedligeholdelse af tørtsen – dog uden at overdrive.

Øllet er brygget eksklusivt for Depot Sydfyn.

 

 

 

 

 

Julebryg ( %) 50 cl. Specialbeer - Depot Sydfyn

Krydret belgisk inspireret ale med dyb gylden brun fremtoning. Øllen har en fin alkoholsødme og fyldig smag af lakrids/anis. Som kontrast til sødmen har øllen en tør, humlet bitterhed og frisk smag af koriander og appelsinskal. Dette giver alt i alt en fyldig og kraftigt smagende øl. Denne juleøl passer fint til den traditionelt lidt tunge og fede danske julemad, såsom and og flæskesteg, og er således et fint alternativ til rødvin.

 

 

 

 

 

 

midnight-oilMidtnight Oil – Imperial Stout (10,9 %) 50 cl.

Midnight Oil er et genbryg af bryghusets højtpriste Imperial Stout fra 2009, der samme år var nomineret til årets ølnyhed af Danske Ølentusiaster. Denne stout er dobbeltmæsket, dvs der mæskes en gang og urten sies fra, hvorefter der tilføjes ny malt til urten, og så mæskes der igen. Denne metoder giver et meget tungt og tykt bryg, med høj alkohol og masser af fylde.

Midnight Oil er desuden heftigt humlet med amerikanske humler som Cascade og Amarillo, og blandingen af de tunge ristede malte, og den megen humle, giver en virkelig kraftig øloplevelse.

 

 

 

 

 

Specialøl - Depot SydfynRedaktøren – vinder af skandinavisk mesterskab i håndbryg 2010 (9,0 %) 50 cl.

Skænkes skånsomt i et bredt glas og fremstår uklar med et svagt skum og en blid brus. Det er helt efter planen! Et kompliceret sydbelgisk mix af specialmalte og trappistgær giver et kraftigt vinøst maltindtryk, karamelsødme og et delikat indslag af chokolade.

Nyd den til frokostbordet eller tilbagelænet i sofastolen, hvis en Dubbel ikke er nok. Egnet til lagring og vil fortæstte med at udvikle sig i flere år.

Jonas jacobsen har gæstebrygget sit vinderøl på Randers Bryghus.

 

 

 

 

Specialøl - Depot SydfynGasolin 2014 – single batch brew – limited edition (11,0 %) 50 cl.

Opfølgningen på den Gasolin-øl, Randers Bryghus bryggede i 2011.

En kraftig imperial brown ale, der trods sin høje alkoholstyrke og ekstreme fylde, udmærker sig ved sin ekstreme letdrikkelighed.

Kan med fordel nydes til søde desserter som f eks kraftig chokolademousse.

Kan lagres længe. Ufiltreret og upasteuriseret.

 

 

 

 

Specialøl - Depot SydfynSpin Doctor – single batch brew – limited edition 50 cl.

Denne Imperial Red Ale er brygget på pale ale malt og en kombination af ristede og karameliserede malte, der efterlader øllet, med en dejlig, rødlig farve. Smagsoplevelsen er kompleks og kraftig, men stadig letdrikkelig og med en del restsødme, der går hånd i hånd med bitterheden og aromaen, fra de rigelige mængder amerikansk Eldorado humle, som er brugt til dette bryg.

Øllen kan med fordel nydes til tunge kødretter og vildt, eller til kraftige chokolade desserter.

 

Depot Sydfyn - Skerningegårdsvej 12, 5762 Vester Skerninge - Tlf: 21447238 - Email: depotsydfyn@gmail.com- Copyright © Depot Sydfyn Theme by Flythemes