Ørbæk bryggeri

Ørbæk bryggeri blev grundlagt i 1906 af familien Madsen i Ørbæk i vis ejerskab, det var i tre generationer.
Bryggeriet blev bygget som et malt-  og hvidtølsbryggeri i 1914. På Fyn blev bryggeriet specielt kendt for dets Stakitøl, som blev fremstillet af røgmalt fra bryggeriets eget malteri. Stakitøl var en overgæret, mørk øl, der havde en røget smag. Øllet blev leveret i femliters flasker, som blev anbragt i tremmekurve af træ – deraf navnet Stakitøl. I slutningen af 70’erne solgte familien Madsen Ørbæk Bryggeri. I årene indtil 1994 havde bryggeriet skiftende ejere – ejerskiftene skyldtes den stigende konkurrence på øl og sodavand fra større bryggerier. I starten af 90’erne blev den daværende ejer nødt til at lukke.

I 1997 overtog Niels og Nicolai Rømer Ørbæk Bryggeri og har siden arbejdet koncentreret med at fremstille økologiske produkter. Ørbæk Bryggeri producerer i dag primært øl, men har også en spændende serie af sodavand og juice, der føres under navnet NaturFrisk og senest er bryggeriet begyndt at lancere udsøgte cidere.

Den økologiske tankegang hænger tæt sammen med ønsket om, at kunderne får gode smagsoplevelser hver gang. Bryggeriets filosofi er, at man ved at anvende udsøgte, økologiske råvarer i en økologisk brygningsproces bedst bevarer de forskellige råvarers egenskaber og på den møde opnår, at alle øl smager unikt.

Se mere på www.oerbaek-bryggeri.nu

 

Ørbækker (4,8 %) Økologisk – 33 cl./50 cl.

Lys hyldeblomstøl. ØR-BÆKKER er en frisk let drikkelig strå/gul pilsner med udpræget bitterhed og frugtagtige aroma noter fra bl.a. den tyske humletype Hallertau.

 

 

 

 

 

Bock Beer (7,8 %) Økologisk – 33 cl./50 cl.

Ørbæk Bock Beer er en stærk øl, brygget på den traditionelle måde ved undergæring, som man gør i den tyske by Einbeck, hvor denne øltype stammer fra. Ordet Bock findes også i det germanske sprog, hvor det betyder gedebuk. Et ordsprog siger En god Bock kan sparke som en buk.

 

 

 

 

Classic (4,8 %) Økologisk – 33 cl.

Ørbæk Classic er en lagerøl brygget ud fra den oprindelige type bayerskøl, som modsat pilsnerøllet er mere maltet og med afrundet smag. Ørbæk benytter det rene vand, som pumpes op få meter fra Ørbæk-kildens udspring.

 

 

 

 

 

Fynsk Forår (4,8 %) Økologisk – 33 cl. / 50 cl.

Ørbæk Fynsk Forår er lys sommerøl. Den er brygget med en Ale-overgær, tilsat hyldeblomst og spelthvede, hvilket giver øllen sin lyse og friske karakter af sol og sommer. Drengene er vilde med den, pigerne elsker den! Nydes afkølet på en varm sommerdag.

 

 

 

 

 

Dark Horse (4,8 %) Økologisk – 33 cl.

Ørbæk Dark Horse er af typen Schwartzbier. Det er en mørk, fyldig og alligevel frisk øl med noter af lakrids og kaffe, som er brygget af mørkristede malttyper. Øltypen Schwartzbier er en lagerøl, som stammer fra Tyskland i området omkring Bayern. Der anbefales servering i et pilsnerglas ved 5-8 grader.

 

 

 

 

Weissbier (5,0 %) Økologisk – 33 cl./50 cl./75 cl.

Ørbæk Weissbier er en økologisk hvedeøl, brygget ved overgæring af blandt andet spelt (urhvede), bygmalt og udvalgt humle.

Weissbier er en frisk øl med en frugtagtig duft og smag.

 

 

 

 

 

IPA (5,0 %) Økologisk – 33 cl./50 cl.

En India Pale Ale med en gylden farve og stor fylde fra af den aromatiske cascadehumle. Humlen tilsættes fire gange under brygning for at opnå god bitterhed og aroma

 

 

 

 

 

Red Ale (5,0 %) Økologisk – 50 cl.

En perlende lys ale med et klart og rødgyldent skum. Øllet giver en fyldig fornemmelse i munden, og den lette smag balancerer fint mellem bitter humle og sød malt. Den afrundes af en eftersmag med kort bitterhed. Red Ale er brygget med udvalgte malttyper og afrundet med Cascade humle

 

 

 

 

 

Ørbæk Black (4,8 %) Økologisk – 50 cl.

En stout, hvor der udover mørke og fyldige maltsorter bl.a. tilsættes økologisk lakrids.

Denne stout har et cremet og fyldigt skum med en udpræget smag af lakrids. Velegnet til mange typer mad, eller blot som den er.

 

 

 

 

 

Choco Ale (5,6 %) Økologisk – 50 cl.

Choco Ale er en fyldig øl, hvor man i smagen fornemmer de chokolade/kaffeagtige overtoner. Choco Ale har en moderat humleprofil med noter af citrus, abrikos og fersken, som går godt i spænd med chokolade

 

 

 

 

 

Ginger Brew (4,8 %) Økologisk – 50 cl.

Øl brygget med frisk ingefærrod. Øllen har en kompleks smag og aroma af ingefær, lemon og hyldeblomst. Dette smagsfulde samspil passer godt til asiatisk mad og andre lette retter. Prøv også en kold Ginger Brew som en forfriskende tørstslukker på en varm sommerdag

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brown Ale (5,8 %) – 33 cl./50 cl.

Ørbæk Brown Ale er brygget med forbillede i de engelske ale-typer, af det rene vand som pumpes op få meter fra Ørbæk-kildens udspring. Mørkgylden farve.

 

 

 

 

 

 

Kors Øøll (7,5 %) Økologisk – 75 cl.

Kors Øøll er udviklet i samarbejdet mellem Ørbæk Bryggeri og Østfyns Museer/Nyborg Slot.

Foreløbigt er det blevet til fem øl: Kors Øøll, Nyborg Kongebryg, Nyborg Julebryg, Ørbæk Julebryg og Påskebryg fra Kongens Fadebur.

 

 

 

 

 

Kongebryg (6,0 %) Økologisk – 75 cl.

Nyborg Kongebryg er udviklet i samarbejdet mellem Ørbæk Bryggeri og Østfyns Museer/Nyborg Slot.

Foreløbigt er det blevet til fem øl: Kors Øøll, Nyborg Kongebryg, Nyborg Julebryg, Ørbæk Julebryg og Påskebryg fra Kongens Fadebur.

 

 

 

 

Blonde (6,5 %) Økologisk – 75 cl.

Blonde er en kendt øltype, som er brygget siden middelalderen i Europa og specielt i de belgiske klostre. Øllet har en flot gylden farve med en let sødelig smag og en duft af karamel, tørrede frugter og banan. Det hele rundes af med en fin smag af malt og koriander.

 

 

 

 

 

Bruin (6,5 %) Økologisk – 75 cl.

Øllet har en nøddebrun farve med et flot cremet skum. BRUIN har en kompleks duft, med noter af blommer og rosiner.

Øllen rundes af med en sødlig maltsmag, hvor man fornemmer chokolade og nøddesmagen fra de ristede malttyper.

 

 

 

 

 

Pale Ale (4,6 %) Økologisk og Glutenfri – 50 cl.

Ørbæk bryggeris glutenfri øl, er en spændende og forfriskende specialøl, som egner sig til enhver lejlighed. Fremstillet af udvalgte glutenfri ingredienser, vi benytter bl.a. amerikansk Cacasde-humle, der giver en let citrus smag.

 

 

 

 

 

Påskebryg (7,2 %) – 33 cl./50 cl.

Ørbæk Påskebryg er brygget af mørke og fyldige malttyper, som bl.a. Wiener-malt, Münchner-malt og Carafa-malt, udvalgte humletyper og det gode vand fra Ørbæk. Ørbæk Påskebryg har en kraftfuld og afrundet smag.

 

 

 

 

 

Santa C. Ale (5,8 %) – 33 cl./50 cl./75 cl.

Ørbæk Santa C er en fyldig juleøl med en flot gylden farve og en liflig smag af jul. Brygget på udvalgte malttyper som Vienna, pilsner, Münich, Caraffa, humletyperne Golding og Challenger og tilsat appelsinskal.

 

 

 

 

 

Christmas Ale (8,5 %) – 50 cl.

Brygget med kardemomme og chili som giver denne øl sin helt egen unikke smagssammensætning, som får nisserne til at trutte i hornet og spille på strengene.

 

 

 

 

 

 

NaturFrisk økologiske sodavand, juice og smoothies

Ørbæks serie af økologiske sodavand og juice, som produceres på 25 cl./27,5 cl.-flasker. Konceptet bag NaturFrisk er ganske enkelt, at produkterne skal være naturrene og af højeste kvalitet. Det vil sige, at der ikke er tilsat konserveringsmidler, kunstige farvestoffer og aromaer.

Sodavand – 25 cl.
Fås som: Sportsvand, Lemon, Appelsinbrus, Æblebrus, Cola Frugt, Cola Classic, Myntebrus, Ginger Ale, Hindbærbrus, Hyldebrus, Danskvand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sodavand – 27,5 cl.

Fås som: Rabarber, Pink Grape, Ginger Beer og Tonic.

 

 

 

 

 

 

 

 

NaturFrisk Juice – 27,5 cl

Ikke tilsat sukker. Fås som Hyldeblomstdrik, Ingefærdrik, Æblemost, Havtorn/Æbledrik, Tranebærdrik, Passion/Orange, Blodappelsin, Solbær/Æbledrik og Blåbær/Æbledrik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nature Fresh Smoothies – 25 cl.

Lavet af 100 % frugt og er 100 % økologiske. Fås med: Mango, Ginger, Passionsfrugt, Ananas/kokus, Blåbær, Hindbær og Grøntsager/frugter.

 

 

 

 

 

 

 

Økologiske Ginger Shots – 25 cl./50 cl.

Fås som: Ingefær/Gulerod, Ingefær/Rødbede, Ingefær

 

 

 

 

 

 

 

 

Depot Sydfyn - Skerningegårdsvej 12, 5762 Vester Skerninge - Tlf: 21447238 - Email: depotsydfyn@gmail.com- Copyright © Depot Sydfyn Theme by Flythemes