Midtfyns Bryghus

Midtfyns Bryghus blev stiftet i efteråret 2004, og de første øl kom på det danske ølmarked i 2005. I starten blev øllet brygget på licens fra Skotland, men det var svært at overføre til Danmark.
Da Eddie Szweda overtog ledelsen i november 2006, gennemførte han gennemgribende forandringer for det lille mikrobryggeri i Brobyværk. Produktionen blev ændret, og der blev satset på et nyt og spændende ølsortiment udviklet af bryghuset selv. Dog blev der dog stadig brygget, tapper og etiketteret ved håndkraft én flaske af gangen, så produktionen holdt sig på ca. 800 flasker om dagen.

I dag er Midtfyns Bryghus flyttet til større faciliteter og har investeret i nyt bryganlæg og tappeanlæg og kan nu producere langt større mænger ad gangen.

Se mere på www.midtfyns-bryghus.dk

 

 Wheat (5,6 %) – 50 cl.

Midtfyns Wheat er en frisk, utraditionel, engelsk inspireret øl med en smag af honning, hindbær og lime.
Midtfyns Wheat er brygget på hvedemalt, Maris Otter Pale-malt og Crystal-malt.

Serveres til en let forret, til fisk eller eventuelt som en velkomstdrink med en frisk skive lime.

 

 

 

Ale (6,5 %) – 50 cl.

Midtfyns Ale er en ravfarvet, fyldig og velbalanceret English Strong Bitter. En velhumlet øl med noter af karamel og en tør eftersmag.
Midtfyns Ale er brygget på palemalt, karamelmalt og ristet byg. Humlet med engelsk humle.
Serveres til mørkt kød, krydrede retter eller nydes i godt selskab.

 

 

 

Stout (7,2 %) – 50 cl.

Midtfyns Stout er en mørk, næsten sort, stout med et flot, cremefarvet skum. En stout med stor fylde, nogen sødme og en lang raffineret smag af kaffe, lakrids og tørrede frugter. Brygget på bygmalt, rugmalt, ristet Crystal-malt, chokolademalt og ristet byg.

Kan serveres til vildt, stærk ost eller desserter, f.eks. mørk chokolade eller brændte figner. Prøv også Midtfyns Stout til en krydret spegepølse.

 

 

India Pale Ale (7,3 %) – 50 cl.

Midtfyns IPA er en amerikansk inspireret pale ale. Den er ravfarvet med en fyldig maltprofil og gavmildt humlet.
Bryggeren har valgt at tørhumle den under gæringsprocessen, og resultatet skal opleves.
Serveres til oksekød, krydrede retter samt grillet fisk og fjerkræ.

 

 

 

Double India Pale Ale (9,2 %) – 50 cl.

Midtfyns Double IPA er en amerikansk inspireret, mørk ravfarvet øl med et flot, lyst skum. Bryggeren har valgt at tørhumle denne ekstreme Double IPA under gæringsprocessen for at opnå en kraftig og kompleks humleprofil af Cascade, Chinook og Centennial-humle. Resultatet er en øl med en meget fyldig krop. Den har både en blød og en kraftig smag. Den meget markante eftersmag udfordrer smagsløgene – en øl, der skal opleves!

Denne øl står allerhelst alene, men er også velegnet til kraftigt krydrede eller grillede retter.

 

 

Imperial Stout (9,5 %) – 50 cl.

Danske ølentusiaster kårede Imperial Stout til årets ølnyhed blandt 556 ølnyheder i 2007.

Midtfyns Imperial Stout er en mørk, fyldig øl med et flot, mørkt, cremefarvet skum. Den er brygget på flere ristede malttyper og er lagret med egetræ, hvilket bidrager til den kraftige krop. En Imperial Stout med en kraftig og intens stigende eftersmag af eg, kaffe, bitter chokolade og vanilje.

 

 

Barley Wine (10,0 %) – 50 cl.

Barley Wine stammer helt tilbage fra Napoleonskrigene, hvor englænderne måtte finde et alternativ til vin, da man anså det for upatriotisk at drikke franske vine. Den høje alkoholstyrke og bitterhed kombineret med smagen af karamel, tørret frugt og egetræ gør denne Barley Wine til en meget velbalanceret smagsoplevelse.

Midtfyns Barley Wine er perfekt som dessertøl og passer godt til milde og cremede oste, men er også velegnet til fed mad som osso buco, svine-kæber eller svineskank, evt. marineret i Barley Wine.

 

 

Chili Tripel (9,2 %) – 50 cl.

Midtfyns Chili Tripel er en belgisk inspireret Tripel, hvor bryggeren har haft frie hænder til at pirre smagsløgene. En øl af de frække og “hotte”, hvor en blanding af chili og belgisk gær får frit løb. Samtidig er maltfylden og den milde humle med til at afrunde smagsbilledet og give en unik smagsoplevelse.

Midtfyns Chili Tripel er særdeles velegnet til kolde retter og skaldyr og kan betegnes som en rigtig “Tapasøl”.

 

 

Chili Klaus Ghost (9,2 %) – 50 cl.

Midtfyns Bryghus har i samarbejde med Chili Klaus udviklet en chili-øl med en mere intens chili-smag end den vi almindeligvis kender fra Midtfyns Bryghus. Øllet er brygget med Ghost-chili, som er en af de mest berømte og berygtede chilier i verden – berømt for sin søde chilismag, men også berygtet for sin intense styrke. Ghost-chilien stammer fra Indien og skulle angiveligt bevirke, at sjælen forsvinder for en kort stund, når man spiser den.

 

 

 

Chili Klaus Licorice Stout (9,5 %) – 50 cl.

Har man sagt Scotch Bonnet har man også sagt Caribien. Masser af aroma af frugt, kaffe og chokolade kombineret med en solid styrke gør, at den er velegnet i mange retter og selvfølgelig også i øl. Scotch Bonnet har en sødere og mere kompleks smag end dens Fætter Habanero og er du på besøg i Caribien og beder om stærk mad, kan du være sikker på, at det er Scotch Bonnet der giver varmen. Chokolate Scotch Bonnet er en chokoladefarvet variant – med en vindstyrke på 9 (300.000 SHU) – som giver lakridsen et voksent modspil.

 

 

Chili Klaus Session IPA (4,7 %) – 33 cl.

En Session IPA er ikke helt så stærk som en IPA. Forklaringen går tilbage til England og 1. verdenskrig, hvor det var tilladt at drikke på jobbet – også når man fabrikerede våben.
Arbejdsgiveren må alligevel have syntes, at våben og stærk øl var lidt for risikabelt og man begyndte derfor at brygge den mildere Session IPA. Chili Klaus Session IPA med chili er en frisk humlet øl med lav vindstyrke. Den amerikanske humle Mosaic og den caribiske Scotch Bonnet chili gør denne øl både drikkevenlig og eksotisk.

 

 

Gunners Ale (7,3 %) – 50 cl.

Arsenal FC er grundlagt i 1886 og en af Englands mest vindende fodboldklubber. Klubben kendetegnes af at binde traditioner og nytænkning sammen. Arsenal er hjemmehørende på Emirates Stadium, en af verdens med moderne fodboldarenaer, i det nordlige London. Arsenal vurderes på verdensplan til at have 27 millioner fans, heriblandt den engelske dronning.
Herhjemme er Arsenal repræsenteret ved supporterklubben Arsenal Danmark. Den øl, du her sidder med, er en rød ale, som vores brygmester nøje har afstemt efter klubbens farver. Den er sat sammen af udsøgte malt- og humletyper, som giver en duft af sammenhold og en smag af klasse. Den kan med fordel nydes fra en pokal.

 

Wit (6,2 %) – 50 cl.

En belgisk inspireret lysgylden øl med et kridhvidt skum. Sommerfrisk, krydret med appelsinskal, korianderfrø og sort peber.

Serveres til fisk, fjerkræ og lyse kødretter. Velegnet som en frisk apperitif på terrassen.

 

 

 

Rough Snuff II (9,5 %) Håndbryg – 50 cl.

Midtfyns Bryghus vil gerne profilere noget af det bedste håndbryg i Danmark. Med jævne mellemrum udvælger Midtfyns Bryghus derfor en særlig håndbrygget øl, hvor bryggeren får mulighed for at brygge sit eget øl hos Midtfyns Bryghus:

Rough Snuff: En mørk, stærk belgisk Ale brygget af syv forskellige malte og tilsat krydderier, som vil fryde enhver gammel fiskeskipper. Kandis, rosinsirup, trappistgær og blæretang giver øllen sin fylde og styrke. En rigtig svedig sag, der bør være en del af provianten, nær man står til søs! Kan også nydes som en ceremoniel øl efter maden, men pas på! Den er stærkt vanedannende!

 

Russian Imperial Stout (11,0 %) – 50 cl.

Denne Russian Imperial Stout er brygget med 5 forskellige malte for at give en mørk og fyldig øl, med et chokoladebrunt skum. Desuden er den humlet, så der er en god balance mellem sødme og bitterhed. For at afrunde smagen er øllet lagret med egetræ. En kraftig smag, som kræver maksimal hygge.

 

 

 

X-Porter (8,0 %) – 50 cl.

Midtfyns Bryghus og Brouwerij De Molen fra Holland delte en stand på Ølfestivalen i Valby i 2010. Dette resulterede i et samarbejdsbryg mellem de to bryggerier. Resulteret er en spændende øl som indeholder en blanding af de to bryggeres erfaringer og kreativitet. Denne X-Porter er kulsort med kastanjefarvet skum. Duften er præget af ristet malt, lakrids og let røg. Smagen har en let sødme og noter af lakrids, karamel og en sødlig og bitter finale.

 

 

 

Ginger og Wasabi Pale Ale (5,8 %) – 33 cl.

På Midtfyns Bryghus elsker vi Sushi!
Vi har ladet os inspirere af sushiens delikate og friske smag, og udviklet denne øl, som kombinerer en let drikkelig og tørstslukkende pale ale med ingefærens friskhed og wasabiens kant.
Denne øl er også velegnet til fisk, skaldyr eller en frisk salat.

 

 

 

SMaSH Amarillo (4,9 %) – 50 cl.

Dette er en øl af typen SMaSH, hvilket betyder Single Malt and Single Hop. Malten der er anvendt er Pale Ale malt, som skaber en lys ravfarvet øl. Humlen er den amerikanske Amarillo, som giver en frisk duft af citrusfrugt. Sammen med malten er der skabt en velbalanceret og let drikkelig øl. Øllet er gæret med en amerikansk gær. Denne friske øl passer til grillet okse- og svinekød. Kan også bare nydes afkølet, når du synes du fortjener det.

 

 

 

SMaSH Chinook (4,9 %) – 50 cl.

Dette er en øl af typen SMaSH, hvilket betyder Single Malt and Single Hop. Malten der er anvendt er Pale Ale malt, som skaber en lys ravfarvet øl. Humlen er den amerikanske Chinook, som giver en frisk duft af grapefrugt og fyrnåle. Sammen med malten er der skabt en velbalanceret og let drikkelig øl. Øllet er gæret med en amerikansk gær. Denne friske øl passer til grillet okse- og svinekød. Kan også bare nydes afkølet, når du synes du fortjener det.

 

 

 

SMaSH Mosaik (4,9 %) – 50 cl.

Dette er en øl af typen SMaSH, hvilket betyder Single Malt and Single Hop. Malten der er anvendt er Pale Ale malt, som skaber en lys ravfarvet øl. Humlen er den amerikanske Mosaic, som giver en frisk duft af tropisk frugt. Sammen med malten er der skabt en velbalanceret og let drikkelig øl. Øllet er gæret med en amerikansk gær. Denne friske øl passer til grillet okse- og svinekød. Kan også bare nydes afkølet, når du synes du fortjener det.

 

 

 

The Grim R.I.P.A. (9,0 %) – 50 cl.

The Grim R.I.P.A. er en sort rug IPA. En fusionsøl af 2 ekstreme stilarter, Imperial Stout og Double IPA. Øllen er sort som døden og uhyggelig bitter. Denne øl skræmmer enhver med sine
onde kræfter. Men dem som tør bide skeer med det uhyggelige vil finde The Grim R.I.P.A. skræmmende god. Nyd den til skræmmende gode chips eller snacks i uhyggelig godt selskab.
Tør du?

 

 

Golden Sky (5,8 %) – 50 cl.

En gylden øl med en rund og frisk smag. Golden Sky er starten på en ny, succesfuld  æra og begyndelsen på et fantastisk eventyr.… But not for the doubters only for the believers!

 

 

 

 

Funky Santa (8,5 %) – 50 cl.

En Imperial Brown Ale med en brun farve og et beige skum. Brygget på belgisk bygmalt og gæret med en hvedegær for at give øllet en unik krydret smag. Denne øl passer til julefrokosten, eller til almindelig julehygge sidst på aftenen.

 

 

 

 

Go’ Jul (6,1 %) – 50 cl.

En belgisk inspireret lysgylden juleøl med hvidt skum. En elegant blanding af malt, humle, belgisk gær, appelsinskal, lidt koriander og nelliker. Go’ Jul er en lys farvet juleøl, som er velegnet til den danske julefrokost. Kan også bare nydes når vi julehygger.

 

 

 

Jule Stout (7,3 %) – 50 cl.

En mørk, næsten sort stout med et flot og cremefarvet skum. En stout med stor fylde, krydret med stjerneanis og fennikelfrø. En sprød, lækker jule stout – som du aldrig har fået den før …
Kan serveres til stærk ost, chokolade, konfekt eller som dessert i sig selv.

 

 

 

 

Santas IPA (6,5 %) – 50 cl.

En gylden India Pale Ale med et hvidt skum. Denne øl er gavmildt humlet med Simcoe og Cascade for at give en god balance mellem malt og humle. Øllet er frisk med noter af citrus og grannåle, der passer godt til den danske julefrokost.


 

 

Depot Sydfyn - Skerningegårdsvej 12, 5762 Vester Skerninge - Tlf: 21447238 - Email: depotsydfyn@gmail.com- Copyright © Depot Sydfyn Theme by Flythemes