Inslev Bryggeri

Indslev Bryggeri har rødder tilbage til 1897, men blev først genåbnet som et moderne bryggeri i april 2006 som det første rene hvedeølsbryggeri i Danmark. Bryggeriet ejes i dag af Anders Busse Rasmussen, hvis oldefar oprindeligt byggede bryggeriet i 1897.

Se mere på www.indslevbryggeri.dk

Specialbeer - Depot SydfynHvid (4,8 %) – 50 cl.
Snerpende frisk og alligevel blød og harmonisk. Perfekt som tørstslukker til sommerens varme øjeblikke. Slippes løs ved bordet til friskfanget fisk, skaldyr og sommerfriske salater.
Hvid er brygget på hvedemalt, bygmalt og umaltet hvede fra området omkring Indslev. Som karakteristisk hvedeøl er den uklar takket være det høje proteinindhold fra hvedemalten. Skummet er højt og flot. Det er den eneste af Indslevs øl, der er tilsat krydderier. En smagsblancing, der tilfører øllet en frisk karakter og en mild smag. Passende servering: Køleskabskold i husets største ølglas.

 

 

 

 

hvedeSvane Hvede (5,3 %) – 50 cl.

Forfriskende, frugtig og fuld af indbydende noter af citrus, kryddernelliker og en anelse banan.

Svane Hvede er Indslevs fortolkning af den klassiske, bayerske weissbier-tradition. Anbefales som tørstslukker til hverdag og fest.

Med den milde og gode smag er det en øl, der kan nydes året rundt. Den skænkes køleskabskold i hvedeølsglas. Ryst den sidste sjat inden opskænkning. Giv tid, nyd det fine skumlag, mens øllet samler sig.

 

 

Specialbeer - Depot SydfynSort Hvede (6,5 %) – 50 cl.

Normalt brygger man stout på bygmalt, men Sort Hvede er brygget på godt 50 % hvedemalt. Sort Hvede er derfor mere rund og blød og ikke så skarp som en normal stout. Sort Hvede er helt sin egen.
Sort Hvede er brygget på mørke malttyper, heriblandt en røgmalt, der giver øllet en fin røget og lakridsagtig smag. Øllet dufter svagt af kaffe og har lette noter af mørk chokolade. Sort Hvede giver en god mundfylde og har et mørkt, cremet skum. Nyd den foran kaminen på en stormfuld efterårsdag efter en lang gåtur i skoven eller til kraftige gryderetter, vildtkød eller skimmeloste. Server øllet kælderkoldt i et højt glas, så aroma og skum får lov at træde frem. Ryst de sidste 10-15 ml. inden opskænkning.

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynHvede Bock (8,0 %) – 50 cl.

Blød fylde domineret af mørk malt, krydret aroma og en nærmest frugtig vinøsitet. Især god om efteråret og uundværlig til vildtragout, fyldige okseretter – og til udsøgte oste. Eller prøv den som overraskende modspil til desserter med vanille og frugt. Denne flotte, mørke hvedebock samler sig under en flot, høj skumkrone.
Smagskomponenterne serveres bedst ved 10-12 grader i et rummeligt glas. Nyd farven, mens øllet samler sig. Vil du have det hele med, så husk at ryste den sidste sjat inden opskænkning.

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynSpelt Bock (7,0 %) – 50 cl.

Spelt Bock er mørk med cremet skum og perlende små bobler. Her er det de dybe og mørke nuancer, der bringes i spil i både farve og aroma. Den er rig på smagsoplevelser og er ganske usædvanligt brygget på hele fire typer korn: Hvede, byg, rug og spelt.
Det første smagsindtryk af korn, humle og de mørke maltaromaer toner over i en fin eftersmag med antydning af mørk chokolade og kaffe, som skyldes den ristede spelt. Spelt Bock er ideel til kraftige retter og ostebordet. Server den som alternativ til rødvin. Den er bedst kælderkold og i et stort glas, så den får lov at fylde og skumme.

 

 

 

IPAHvede I.P.A. (5,5 %) – 50 cl.

Hvede I.P.A. er en fuldblods-hvedeøl. Det er en utraditionel øl, brygget med afsæt i den engelske pale ale, hvilket gør øllet mere humlet end den normale lyse hvedeøl. Øllet er lyst gyldent og humlet med Hallertauer Perle og Amarillo som bitterhumler, mens Cascade og Hallertauer Saphir er brugt som aromahumler. Hvedeøllets bløde sødlige præg, i kombination med det bitre og aromatiske fra humlerne, giver en rund og fyldig øl med en aromatisk kant og en lang bitter eftersmag.

 

 

 

Frokost (3,7 %) – 50 cl.

En lys og lækker øl med lav alkoholprocent. Brygget med helt frisk humle håndplukket i lokalområdet. Det giver en behagelig, frugtig bitterhed, der omfavner både pilsner- og hvedeølsmagen. Den passer derved fremragende til det traditionelle, danske frokostbord eller på en solrig dag.

Frokost Hvede er vores bidrag til “De 12 Årstider” under Ny Nordisk Øl. Malten kommer fra hhv. Fuglsang og Refsvindinge, gæren fra Lilleø og vandet fra Ejby. Altså en øl med udelukkende danske råvarer. Fungerer allerbedst køleskabskold, skænket i slanke, høje glas.

 

 

 

Mørk Hvede (4,9 %) 50 cl.

Mørk hvede er frugtig og fyldt med noter af citrus, banan, modne æbler og kryddernelliker og er vores fortolkning af den bayerske dunkelweizen tradition, som kan dateres tilbage til omkring 800 før vor tidsregning. Faktisk stammer de ældste spor af ølbrygning, i Europa, fra en mørk hvedeøl nedsat i en grav i Franken.

Server Mørk Hvede til klassiske danske frokostretter, der jo dækker en bred pallette af smagsindtryk, eller nyd den som ledsager til surkål, kogt flæsk, røget kød, grønlangkål og andre kærlige retter……

 

 

Specialbeer - Depot SydfynPåske Hvede (6,0 %) – 50 cl.

Brygget med det gryende, danske forår i tankerne med masser af lys og blomster som erantis og påskelilje. Øllet er tilsat ekstra humle, der giver et strejf af blomsterduft og gør øllen en smule mere bitter end Indslevs andre hvedeøl. Påske Hvede er gul som lyst rav og er en frisk frugtig hvedeøl med forårsaroma.
Drik øllen til en god påskefrokost med fjordrejer, asparges og hele det sprøde danske forårskøkken. Eller nyd øllen på den første solrige dag på terrassen eller ved vandet en solrig søndag. En dejlig forfriskende smagsoplevelse fyldt med lys og årstidens stemning. Server øllet kælderkoldt i et rummeligt glas, så aroma og skum kan folde sig ud. Ryst den sidste sjat inden opskænkning.

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynJule Hvede (6,5 %) – 50 cl.

Julehvede er rødlig som mørkt rav og har en fin, afrundet maltsmag. Øllet har en god balance mellem kanel og en let, krydret sødme med strejf af nelliker. Julehvede har fin fylde og passer perfekt til den gode julefrokost eller julemiddagen. En blød øl, der smager som jul dufter. Julehveden er brygget på seks malttyper. Server øllet ved 6-8 grader i et højt glas, så aroma og skum får lov at træde frem. Ryst de sidste 10-15 ml. inden opskænkning.

 

 

Depot Sydfyn - Skerningegårdsvej 12, 5762 Vester Skerninge - Tlf: 21447238 - Email: depotsydfyn@gmail.com- Copyright © Depot Sydfyn Theme by Flythemes