Grauballe Bryghus

Grauballe bryghus er et mikrobryggeri etableret på en nedlagt landejendom udenfor Grauballe ved Silkeborg. En tanke, der længe havde ligget og modnet, blev ganske konkret for brygmester William Frank, da de første fustager Mørk Mosebryg blev solgt i efteråret 2002. Bryggeriet er etableret af William Frank med mange års baggrund fra bryggeribranchen og fødevarebranchen og ægtefællen Else birk, der som bromatolog har arbejdet i og for fødevareindustrien i mange år. Bryggeriet er og bliver et mikrobryggeri i den mindre ende af skalaen.

 

 

Se mere på www.grauballe-bryghus.dk

 

Mosebryg (5,6 %) – 50 cl.

En blød og elegant scottish ale med en tydelig maltaroma og maltkarakter. Eftersmagen er lang med en klar og let tone af røg. En decideret hyggeøl – til maden er den rigtig god til andebryst, svinekød og vildt.

Ufiltreret og upasteuriseret.

 

 

 

 

 

 

Orange Blossom (6,0 %) – 50 cl.

En let og elegant øl brygget med honning fra appelsinblomster. Velegnet til ostebordet og som en stille hyggeøl.

Ufiltreret og upasteuriseret.

 

 

 

 

 

 

Enebær Stout (6,0 %) – 50 cl.

En venlig stout. Humlen og enebærrene giver en frisk duft og smag af skovbund. Enebær Stout kan nydes alene og er meget anvendelig i en sødlig marinade til dyrekød.

Ufiltreret og upasteuriseret.

 

 

 

 

 

 

 

Nørrebryg (6,2 %) – 50 cl.

En rund og fyldig øl med en kraftig og velafbalanceret smag af humle og ristede malte. Aromaen er af frisk humle, blomster og citrus. Velegnet til krydrede retter og en god snak.

Ufiltreret og upasteuriseret.

 

 

 

 

 

 

 

Dupond Dupont (6,5 %) – 50 cl.

Forventningen til foråret og duften af grøde i naturen inspirerede til gæring med trappistgær på en urt af lyse og blide malte. Den friske gær og en let, men dog markant humlesmag gør Grauballes Saison øl til en forfriskende nydelse til osten eller alene.

Ufiltreret og upasteuriseret.

 

 

 

 

 

 

Honey Gold (7,0 %) – 50 cl.

En fusionsøl af Golden Ale og Honning Ale. Den karakteristiske maldelaroma fra Leatherwood honning får modspil af frisk Cascade humle. Honeygold er brygget i anledning af kronprinsparrets bryllup.

Ufiltreret og upasteuriseret.

 

 

 

 

 

 

Franks IPA (7,5 %) – 50 cl.

Humle – meget humle. Mæskehumle, first run humle, kedelhumle, aromahumle. 70 bitterenheder pakket ind i en lækker maltkrop.

Ufiltreret og upasteuriseret.

 

 

 

 

 

 

 

Natravnen (10 %) – 50 cl.

Kulsort med en kraftig krop og masser af humle. Fortrinlig til alle aftenens og nattens gerninger. Kan deles.

Ufiltreret og upasteuriseret.

 

 

 

 

 

 

 

Morgendug økologisk (5,6 %) – 50 cl.

Når solen står op over Grauballe Mose og dens stråler spiller i morgenduggen – så er livet dejligt. En gylden frisk øl med en afrundet smag og en liflig duft af First Gold humle. En god ledsager til de fleste retter og som en frisk aleneøl.

Ufiltreret og upasteuriseret.

 

 

 

 

 

 

Red Irish økologisk (5,6 %) – 50 cl.

En rødbrun irsk ale, brygget på pilsnermalte og karamelmalte, der giver en afdæmpet, mørk karamelsmag. God i mad og som ledsager til de fleste kødretter og oste.

Ufiltreret og upasteuriseret.

 

 

 

 

 

 

 

Sort sol økologisk (6,5 %) – 50 cl.

Sort Sol kræver sin mand, selv om den er let drukket. En porter med en diskret smag af karameltmalt og et kraftigt bid af mørkristede malte. Den unikke humling fremhæver maltsmagen. Sort Sol kan efter brygmesterens mening drikkes når som helst til hvad som helst.

Ufiltreret og upasteuriseret.

Peters Jul (7,0 %) – 50 cl.

Grauballes julebryg er en juleøl med en lækker blød julesmag med toner af mørkristede karamelmalte, hvilket giver en blid øl med en kompleks duft af malt, blomster og citrus.

Dark Christmas (7,3 %) – 50 cl.

Dark Christmas er en velafrundet og fyldig øl, brygget med chokolademalt, karamelmalte, Saazerhumle og stjerneanis.

Depot Sydfyn - Skerningegårdsvej 12, 5762 Vester Skerninge - Tlf: 21447238 - Email: depotsydfyn@gmail.com- Copyright © Depot Sydfyn Theme by Flythemes