Bryggeriet Skands

Bryggeriet Skands blev etableret i 2003 med en vision om, at det gamle bryggerhåndværk skulle igen i højsædet.

Bryggeriet fokuserer på kvalitet og balancerede smagsoplevelser. Det betyder, at man altid kan forvente en øl med høj drikbarhed – uanset om bitterheden er i den høje ende eller krydderier dominerer.

Bryggeriet har en stor kærlighed til øl og altid mange gode ideer til nye varianter. Det sker altid med udgangspunkt i udsøgte råvarer kombineret med et indgående kendskab til brygprocesser og håndværksmæssige traditioner.

Det rige sortiment af kvalitetsøl bliver løbende justeret og udviklet og der brygges både de traditionelle varianter, men også mere utraditionelle øltyper.

Se mere på http://bryggeriet-skands.dk

Humlefryd (5,5 %) – 25cl./50 cl.

Humlefryd er en tjekkisk inspireret pilsner-type med en markant, men velafbalanceret humlesmag.

Den anvendte humle kommer fra Saaz-området i Tjekkiet, som bidrager til den friske bitterhed og samtidig giver en aroma og smag af blomster og frugt.

Med den sammensatte maltblanding bestående af pilsner-, münchener- og karamelmalt og de valgte humlesorter – Perle og Saaz er denne pilsner yderst harmonisk.

Humlefryd har en flot lys, gylden farve og er ”blank-filtreret”, dvs. krystal klar som pilsner-øl bør være.

Blå Chimpanse (6,5 %) – 25cl./50 cl.

Blå Chimpanse er en belgisk inspireret øl med en markant maltsødme og en liflig frugtagtig duft. Humlebitterheden er lav. Den belgiske gær bidrager med en vinøs sødme og en snert af tørret frugt.

Blå Chimpanse har en mørk kastaniebrun farve med en afrundet smag og en skøn maltfylde. Den har en diskret sødme med noter af figner, dadler og chokolade.

Vi har tilstræbt at bibeholde den dejlige smagsoplevelse fra de belgiske øltyper, men samtidig brygget en øl som har en høj ”drinkability”. Herved forstås, at øllen er velafbalanceret og har passende fylde i munden.

Blå Chimpanse egner sig fortrinligt som en forfriskning, og er specielt velegnet til mørkt kød og desserter.

Nick’s Ale (5,1 %) – 25 cl./50 cl.

Nick’s Ale er en engelsk ale brygget efter gammel engelsk tradition, idet øllen eftergæres på fad – også kaldet cask conditioned.
Modning på flasken/fad giver en afrundet og fyldig smag.

Nick’s Ale har en flot ravgylden farve og en aroma og smag præget af blomster og frugt. Den anvendte humle er engelsk, og der er desuden brugt Kent Goldings som aromahumle.

Med den sammensatte maltblanding og humledosering er denne Ale yderst harmonisk og typisk for ølsorten.

Nick’s Ale skal opbevares stående ved ca. 8 ºC og skænkes forsigtigt, således at gærbundfaldet bliver i flasken.

Elmegade IPA (6,2 %) – 25 cl./50 cl.

Elmegade IPA er en ale brygget på Maris Otter malt og karamelmalt, der giver IPA’en en flot fylde og en let rødlig farve. Øllen er inspireret af den oprindelige engelske India Pale Ale, som englænderne bryggede til de engelske tropper, der drog til Indien.

Elmegade IPA er kraftigt humlet med den klassiske engelsk Nothern Brewer, og den har en intens frugtagtig duft, som kommer fra den velkendte Cascade humle. Øllen lagrer på tank med Cascade-humlen, også kaldet tørhumling.

Øllen er overgæret, ufiltreret og upasteuriseret.

Elmegade IPA er velegnet til kraftigt mad – gamle danske retter så som gule ærter, grønlangkål m.v.

Brown Ale (6,2 %) – 25 cl./50 cl.

Brown Ale Vestegnens Nr. 1 er en skotsk brown ale som er rig på malt smage og afdæmpet i humle bitterhed. I det skotske højland har man tradition for at brænde og karamelisere malte til at give noter af kaffe, lakrids, chokolade, tobak og karamel til øl såvel som wiskey. Humletilsætningen i denne øl er derfor også mindre end en traditionel Engelsk eller Amerikans brown ale, hvilket medfører at maltnoterne træder igennem og giver denne øl sin unikke karakter. 

I denne øl er der blevet brugt pilsner og bisquit malt til at give øllet en kikse- og nødde-agtig karakter. Derudover er der tilsat to forskellige karameliserede malte for at give den rette sødme og karamelsmag plus et rødligt skær i farven. En brændt specialmalt uden skaller giver endeligt øllet chokolade, kaffe og lakrids noter.

Egtvedpigens Bryg (5,5 %) – 25 cl./50 cl.

Egtvedpigens Bryg er en nordisk øl lavet ud fra analyser af indholdet i den birkespand, som blev fundet i graven sammen med Egtvedpigen.

Den har en liflig duft af honning og porse. Humlebitterheden er lav. Tyttebærrerne bidrager med en frisk vinøs sødme og giver samtidig øllen en smuk rødlig farve.

Egtvedpigens Bryg har en afrundet frisk smag og en skøn maltfylde. Den har en diskret sødme og eftersmagen afrundes af honning samt porse.

Øllen er velafbalanceret og har passende fylde i munden.

Egtvedpigens Bryg egner sig fortrinligt som en forfriskning, og er specielt velegnet som aperitif.

Esrum Kloster (7,5 %) – 25 cl./50 cl.

Skands Esrum Kloster er Bryggeriet Skands’ fortolkning af en klosterøl. Der er brugt krydderurter fra klostrets egen urtehave, bl.a. enebær, citronmelisse, lavendel, anis og rosmarin, alle urter som munkene brugte som smagsforstærkere.

Esrum Kloster er en overgæret øl og har en dejlig mørk kastanjebrun farve, en aromatisk duft og smagen afrundes med en snert af anis.

Esrum Kloster er blankfiltreret.

Esrum Kloster egner sig fortrinligt til kraftige kødretter og vintermad, men kan også nydes alene i en stille stund.

Porter (7,5 %) – 50 cl.

Skands Porter er en mørk og kraftig øl, men med en blød og aromatisk karakter. Øllen har en diskret sødme og afdæmpet bitterhed.

Med den sammensatte maltblanding bestående af pilsner-, münchener- , karamel- og farvemalt samt muscovado-sukker har øllen en tiltalende maltkarakter og smag af lakrids.

Skands Porter er brygget med en overgær efter irske traditioner.

Skands Porter egner sig fortrinligt til kraftigt smagende danske egnsretter, men kan også nydes som en forfriskning.

Påskebryg (6,5 %) – 50 cl.

Skands Påskebryg er en engelsk inspireret øl brygget på engelske specialmalte og amerikansk Centennial-humle.

Smagen er rund og sødmefuld med præg af tørrede frugter.
Humlebitterheden er lav uden dog at øllen bliver tung og ”oversød”

Skands Påskebryg har en smuk kobbergylden farve med en vinøs og lidt tør smag og en skøn maltfylde. Den har en diskret sødme med noter af figner og dadler.

Øllen er velafbalanceret og har passende fylde i munden. Øllen er overgæret og blankfiltreret.

Julebryg (6,5 %) – 50 cl.

Skands Julebryg er en klassisk julebryg brygget på 4 forskellige specialmalte – Münich lys og mørk malt, karamelmalt og chokolademalt samt dansk pilsnermalt.

Julebryg har en mørk rødlig farve og den lange lagringstid giver en afrundet smag og fremhæver maltfylden. Julebryg har en diskret sødme med noter af chokolade og en afdæmpet bitterhed.

Skands Julebryg er brygget efter danske traditioner med en undergær og uden brug af krydderier. Øllen er blankfiltreret.

Skands Julebryg egner sig fortrinligt som en forfriskning, men kan også nydes til en dejlig dansk julefrokost.

Depot Sydfyn - Skerningegårdsvej 12, 5762 Vester Skerninge - Tlf: 21447238 - Email: depotsydfyn@gmail.com- Copyright © Depot Sydfyn Theme by Flythemes