Munkebryg Mikrobryg

Munkebo Mikrobrygs vision er at bruge så mange lokale råvarer som muligt og henter gerne humlen i de fynske skole til dyrkning på bryggeriets egen mark. Bryggeriet bruger lokal fynsk malt og brygger Claus Christensen udvikler selv gæren til øllet.
Sortimentet er bredt og rummer alt fra friskbrygget hvedeøl, aromatisk fransk Bière de Garde, humlet amerikansk IPA, masser af pale ales til porter med saltlakrids, engelsk vildgær med hest/stald eller modnet med egetræ fra det lokale vikingeskib.
Øllet brygges på forskellige bryganlæg i Danmark og udlandet indtil bryggeriets eget bryganlæg står klar.
Bryggeriet blev i 2014 kåret som Årets Bryggeri og øllen Alstærk Bourbon blev kåret som Årets danske Ølnyhed samme år.
Se mere på http://www.munkebo-mikrobryg.dk
         Folkvang  

 

Folkvang (5,0 %) 33 cl.

En skøn bayersk weißbier, som dufter friskt af nellike og banan, inspireret af de 500 år gamle alpe-hvedeølstraditioner. Serveres gerne sammen med fisk og andre lette retter. Den lette humlebitterhed giver en forfriskende og letdrikkelig øl. Serveres ufiltreret ved en 5-7 grader.

Freja er frugthedsgudinden og den skønneste af alle gudinder i den nordiske mytologi. Hun bor på en af de største gårde i Asgård, som hedder Folkvang.

 Hjemstavns ale Hjemstavn Ale (5,0 %) 33 cl.

En ægte En ægte dansk Ale, brygget med håndmaltet fynsk bygmalt og fynsk hjemstavnsgær. Smager og dufter af fersken og abrikos.

 Ynwa YNWA Black Lager (5,2 %) 33 cl.

Sprød og let som en pilsner, men brygget med mørke malte, som giver masser af fylde og aroma. Brygget til ære for Liverpool-supportere og med officiel tilladelse fra LFC Danmark Family.

 Udgårdsloke  

Udgårdsloke (5,2 %) 33 cl.

Sort som den fynske nat. Klare noter af chokolade og kaffe, men sprød og let som en pilsner. Det er en medium fyldig, mørk øl med et fast, cremet og langvarigt skum.

Udgårdsloke er konge over jætterne, der udfordrer Thor og hans følge til kappestrid og snyder sig til sejren.

 svadilfare  

Svadilfare – saltlakrids porter – Glutenfri (5,9 %) 33 cl.

Mørk porter med masser af ristede malte, brygget med en lækker eftersmag af lakrids.

Hingsten Svadilfare var ejet af jætten, der byggede muren om Asgård og er far til Odins ottebenede hingst Sleipner.

 Valhal  

 

Valhal (6,0 %) 33 cl.

Singel hop comet er en amerikansk pale ale brygget på en Hallertauer Comet-humle, som giver en lækker aroma og smag af bitterhed, nåleskov og citrus. Øllet har en lys og let maltbaggrund og gæret med en amerikansk gær ved en temperatur som giver balance til humlen og maltprofilen.Den bør serveres køligt og ufiltreret ved en 5-7 grader.

Valhal er Odins kongeborg i Asgård og har et tag af gyldne skjolde. De faldne døde krigere kommer hertil og skal kæmpe for Odin i Ragnarok.

 Hugin  

 

 

Hugin fransk Bière de Garde (6,5 %) 33 cl.

En traditionel fransk landøl, som kan variere i farven fra blond til let mørk og har meget til fælles med det fremragende belgiske øl. Navnet betyder “øl, der holder.”, dvs. tåler lang tids opbevaring. Denne Bière de Garde er en medium fyldig øl med antydninger af karamel og lagret køligt som i en fransk kælder. Øllet er præget af ristet malt aroma, let malt sødme og en mellem humlebitterhed. Gæren giver øllen lækre noter af fersken og abrikos. Serveres ved 8-10 grader.

Hugin er den ene af Odins to ravne, som hver dag efter en rundtur i verden fortæller Odin, hvad der sker. Hugin betyder: At komme i hu.

 Ragnarok  

 

 

Ragnarok (6,5 %) 33 cl.

En kraftigt engelsk porter brygget med masser af mørke malte, som giver porteren sin mørkebrune farve og dybe intense smag chokolade og kaffe. Gæret med en unik blanding af ale-gær tilsat forskellige typer brettanomyces-vildgær og gæret lidt varmere for at efterligne en gammeldags gæring i åbne kar. Serveres ved 8-10 grader for at fremhæve aromaen fra frugtesterne og maltsødmen.

Ragnarok er dagen, hvor guder og jætter drager i krig og verden ender. Ordet betyder Gudernes skæbne og betyder, at de fleste guder og jætter vil dø under det sidste og afgørende slag. De få, der overlever, skal sammen bygge en ny og bedre verden.

 Ladbykongens øl  

 

 

Ladbykongens øl – Porter (6,5 %) 33 cl.

Denne kraftige porter er brygget med masser af mørke malte, som giver porteren sin mørkebrune farve og dybe intense smag. De mørkristede malte giver en skøn eftersmag af chokolade og kaffe.

Ladbyskibet er Danmarks eneste vikingeskibsbegravelse. Her blev en vikingekonge begravet i sit skib kort efter år 900 og fik masser af gravgaver med. Skibet blev genfundet i 1935 og har siden 1937 været på museum – nu på Vikingemuseet Ladby, som øllet er brygget i samarbejde med.

Øllet bør nydes ved 6-8 grader og bruges gerne til ristet og røget mad, som fx grillet kød og pølser eller chokolade desserter.

 Balder  

 

Balder – Agave IPA – Glutenfri (7,6 %) 33 cl.

Maltprofilen er knastør som Sahara, som giver plads til masser af bitterhed fra frisk amerikanske humle. Tørhumlet med masser Cascade og Simcoe, som giver en fantastisk aroma. Øllet er tilsmagt med sirup fra mexicanske agave-plante, som også bruges til at producere tequila. Gluten er fjernet med de nyeste enzym bioteknolgi til under 20 ppm. Passer perfekt til at nyde til et godt stykke kød, gerne en stor oksebøf.

Balder er den smukkeste og blideste af alle guderne. Han er gud for lys, rejsende og årstiderne. Balder døde, da Loke lokkede den blinde gud Høder til at skyde på ham med en misteltenpil og er derfor i dødsriget.

 Ægir  

 

Ægir – Russian Imperial Stout (9,4 %) 33 cl.

En stout er en mørk øl med masser af mørke malte og en god portion ristet byg, som danner maltbaggrunden til en Russian Imperial Stout. Nøje udvalgte mørke malte sammen med en høj gæringstemperatur giver smag og duft af blomme, rosiner og chokolade. Hertil en herlig afrunding af humle. Bør nydes ved 10-12 grader.

Ægir er havjætte og konge over havet. Ifølge den danske fortolkning bor han på Læsø sammen med havgudinden Ran.

 Alstærk  

 

 

Alstærk – Strong Scotch Ale (9,4 %) 33 cl.

Dette er en variant af de engelske stærke pale ales brygget i Storbritannien i det 19. århundrede, som modsvarer en engelsk strong ale eller barleywine. Denne øl har 7 forskellige nøje udvalgte mørke malte samt et lavt indhold af bitterhumle, som fremhæver maltsødmen, kompleksiteten og giver en sand øloplevelse fra det skotske højland. Nydes ved 10-12 grader.

Hestene, som trækker solvognen hen over himlen hedder Alstærk og Årvågen.

 Gleipner  

 

Gleipner – Imperial Black IPA (9,4 %) 33 cl.

En ny ølstil fra det nordamerikanske kontinent. Mørk som en porter og velhumlet som en IPA. Smagen er en skøn blanding af humlenoter som harpiks, fyrrenåle og citrus, balanceret op mod mørke malttyper, som giver noter af chokolade og kaffe. Med nøje udvalgte kraftige humlesorter fra Amerika, tilsat mørke malte opnås en lækker balance mellem humlearoma og maltfylde. Bør nydes ved 10-12 grader.

Fenrisulven er bundet med kæden Gleipner i en hule i Jotunheim. Kæden er smedet af fiskenes ånde, fuglenes spyt, bjørnenes sener og bjergenes rødder, kattepoters larm og kvindeskæg. Den er magisk, og selv ikke den store og mægtige Fenrisulv kan rive den i stykker.

 Alstærk bourbon  

 

Alstærk Bourbon – Strong Skotsk Ale (9,4 %) 33 cl.

Denne stærke skotske ale har 7 forskellige nøje udvalgte mørke malte samt et lavt indhold af bitterhumle som fremhæver maltsødmen. Lagret på amerikansk egetræ med en særligt udvalgt Knob Creek Kentucky Straight Bourbon Whiskey, har Alstærk Bourbon fået en endnu kraftigere karakter og kompleksitet samt noter af røg og whisky, som supplerer maltsødmen godt. Øllet bør nydes ved 10-12 grader.

Hestene, som trækker solvognen hen over himlen hedder Alstærk og Årvågen.

 Hjemstavn  

Hjemstavn – Stærk dansk Ale (10,0 %) 33 cl.

En ny dansk stilart. Brygget med en gærstamme som giver noter af fersken og abrikos.

Den har en aroma, som du kun finder i de fineste og mest eftertragtede belgiske bryg.

Depot Sydfyn - Skerningegårdsvej 12, 5762 Vester Skerninge - Tlf: 21447238 - Email: depotsydfyn@sydfynsmail.dk - Copyright © Depot Sydfyn Theme by Flythemes