Midtfyns Bryghus

Midtfyns Bryghus blev stiftet i efteråret 2004, og de første øl kom på det danske ølmarked i 2005. I starten blev øllet brygget på licens fra Skotland, men det var svært at overføre til Danmark.
Da Eddie Szweda overtog ledelsen i november 2006, gennemførte han gennemgribende forandringer for det lille mikrobryggeri i Brobyværk. Produktionen blev ændret, og der blev satset på et nyt og spændende ølsortiment udviklet af bryghuset selv. Dog blev der dog stadig brygget, tapper og etiketteret ved håndkraft én flaske af gangen, så produktionen holdt sig på ca. 800 flasker om dagen.

I dag er Midtfyns Bryghus flyttet til større faciliteter og har investeret i nyt bryganlæg og tappeanlæg og kan nu producere langt større mænger ad gangen.

Se mere på www.midtfyns-bryghus.dk

Specialbeer - Depot SydfynWheat (5,6 %) 50 cl.

Midtfyns Wheat er en frisk, utraditionel, engelsk inspireret øl med en smag af honning, hindbær og lime.
Midtfyns Wheat er brygget på hvedemalt, Maris Otter Pale-malt og Crystal-malt.

Serveres til en let forret, til fisk eller eventuelt som en velkomstdrink med en frisk skive lime.

 

 

 

 
Specialbeer - Depot SydfynAle (6,5 %) 50 cl.

Midtfyns Ale er en fyldig og velafbalanceret English Strong Bitter med en mørk ravfarve. Bryggeren har udviklet malt- og humleprofilen for at fremhæve smagsnuancerne i denne ESB.
Brygget på Maris Otter Pale-malt, Roasted Barley og Cara Crystal-malt. Humlet med Styrian Golding og Pilgrim.
Serveres til mørkt kød, krydrede retter eller nydes i godt selskab.

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynLange Ale (6,5 %) 50 cl. (Ale udviklet specielt til Langeland)

Midtfyns Ale er en fyldig og velafbalanceret English Strong Bitter med en mørk ravfarve. Bryggeren har udviklet malt- og humleprofilen for at fremhæve smagsnuancerne i denne ESB.
Brygget på Maris Otter Pale-malt, Roasted Barley og Cara Crystal-malt. Humlet med Styrian Golding og Pilgrim.
Serveres til mørkt kød, krydrede retter eller nydes i godt selskab

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynStout (7,2 %) 50 cl.

Midtfyns Stout er en mørk, næsten sort, stout med et flot, cremefarvet skum. En stout med stor fylde, nogen sødme og en lang raffineret smag af kaffe, lakrids og tørrede frugter. Brygget på bygmalt, rugmalt, ristet Crystal-malt, chokolademalt og ristet byg.

Kan serveres til vildt, stærk ost eller desserter, f.eks. mørk chokolade eller brændte figner. Prøv også Midtfyns Stout til en krydret spegepølse.

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynIndia Pale Ale (7,3 %) 50 cl.

Midtfyns IPA er en amerikansk inspireret pale ale. Den er ravfarvet med en fyldig maltprofil og gavmildt humlet.
Bryggeren har valgt at tørhumle den under gæringsprocessen, og resultatet skal opleves.
Serveres til oksekød, krydrede retter samt grillet fisk og fjerkræ.

 

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynDouble India Pale Ale (9,2 %) 50 cl.

Midtfyns Double IPA er en amerikansk inspireret, mørk ravfarvet øl med et flot, lyst skum. Bryggeren har valgt at tørhumle denne ekstreme Double IPA under gæringsprocessen for at opnå en kraftig og kompleks humleprofil af Cascade, Chinook og Centennial-humle. Resultatet er en øl med en meget fyldig krop. Den har både en blød og en kraftig smag. Den meget markante eftersmag udfordrer smagsløgene – en øl, der skal opleves!

Denne øl står allerhelst alene, men er også velegnet til kraftigt krydrede eller grillede retter.

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynImperial Stout (9,5 %) 50 cl.

Danske ølentusiater kårede Imperial Stout til årets ølnyhed blandt 556 ølnyheder i 2007.

Midtfyns Imperial Stout er en mørk, fyldig øl med et flot, mørkt, cremefarvet skum. Den er brygget på flere ristede malttyper og er lagret med egetræ, hvilket bidrager til den kraftige krop. En Imperial Stout med en kraftig og intens stigende eftersmag af eg, kaffe, bitter chokolade og vanilje.

 

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynBarley Wine (10,0 %) 50 cl.

Barley Wine stammer helt tilbage fra Napoleonskrigene, hvor englænderne måtte finde et alternativ til vin, da man anså det for upatriotisk at drikke franske vine. Den høje alkoholstyrke og bitterhed kombineret med smagen af karamel, tørrede frugter og egetræ gør denne Barley Wine til en meget velafbalanceret smagsoplevelse.

Midtfyns Barley Wine er perfekt som dessertøl og passer godt til milde og cremede oste, men er også velegnet til fed mad som ossobuco, kalvekæber og svineskank, evt. marineret i Barley Wine.

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynChili Tripel (9,2 %) 50 cl.

Danske ølentusiater kårede Chili Tripel til åets ølnyhed blandt 604 ølnyheder i 2009.

Midtfyns Chili Tripel er en belgisk inspireret Tripel, hvor bryggeren har haft frie hænder til at pirre smagsløgene. En øl af de frække og “hotte”, hvor en blanding af chili og belgisk gær får frit løb. Samtidig er maltfylden og den milde humle med til at afrunde smagsbilledet og give en unik smagsoplevelse.

Midtfyns Chili Tripel er særdeles velegnet til kolde retter og skaldyr og kan betegnes som en rigtig “Tapasøl”.

 

 

 

 

Specialøl - Depot SydfynChili Klaus Ghost (9,2 %) 50 cl.

Midtfyns Bryghus har i samarbejde med Chili Klaus udviklet en chili-øl med en mere intens chili-smag end den vi almindeligvis kender fra Midtfyns Bryghus. Øllet er brygget med Ghost-chili, som er en af de mest berømte og berygtede chilier i verden – berømt for sin søde chilismag, men også berygtet for sin intense styrke. Ghost-chilien stammer fra Indien og skulle angiveligt bevirke, at sjælen forsvinder for en kort stund, når man spiser den.

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynGunners Ale (7,3 %) 50 cl.

Arsenal FC blev grundlagt i 1886 og er en af Englands mest vindende fodboldklubber. Klubben kendetegnes af at binde traditioner og nytænkning sammen. Gunners Ale er en rød ale, som brygmester Jan Thaagaard nøje har afstemt efter klubbens farver. Den er sat sammen af udsøgte

malt- og humletyper, som giver en duft af sammenhold og en smag af klasse.

Kan serveres til storkampe i Premier League og FA Cuppen. Bør nydes afkølet i selskab med andre gooners, helst af en pokal.

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynWit (6,2 %) 50 cl.

En belgisk inspireret lysgylden øl med et kridhvidt skum. Sommerfrisk, krydret med appelsinskal, korianderfrø og sort peber.

Serveres til fisk, fjerkræ og lyse kødretter. Velegnet som en frisk apperitif på terrassen.

 

 

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot Sydfyn Håndbryg: Rough Snuff II 50 cl.

Midtfyns Bryghus vil gerne profilere noget af det bedste håndbryg i Danmark. Med jævne mellemrum udvælger Midtfyns Bryghus derfor en særlig håndbrygget øl, hvor bryggeren får mulighed for at brygge sit eget øl hos Midtfyns Bryghus:

Rough Snuff: En mørk, stærk belgisk Ale brygget af syv forskellige malte og tilsat krydderier, som vil fryde enhver gammel fiskeskipper. Kandis, rosinsirup, trappistgær og blæretang giver øllen sin fylde og styrke. En rigtig svedig sag, der bør være en del af provianten, nær man står til søs! Kan også nydes som en ceremoniel øl efter maden, men pas på! Den er

stærkt vanedannende!

 

 

 

Special�l - Depot SydfynHåndbryg: Gleipner (9,1 %) 50 cl.

Denne sorte, amerikanske IPA er et samarbejde mellem Midtfyns Bryghus og vinderen af de fynske, danske og nordiske mesterskaber i håndbryg, Claus Christensen fra Munkebo Mikrobryg. Den er brygget med en unik blanding af de mest kraftfulde amerikanske humlesorter, som giver en perfekt balance mellem humlen og noterne fra den ristede byg.

 

 

 

 

 

Specialøl - Depot Sydfyn

Håndbryg: Belgian Strong Ale (8,0 %) 50 cl.

En anderledes blonde afstemt med tyske og engelske humlesorter, som dog ikke forstyrrer de frugtige noter fra den belgiske gær.

 

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynX-Porter (8,0 %) 50 cl.

Midtfyns Bryghus og Brouwerij De Molen fra Holland delte en stand på ølfestivalen i Valby i 2010.

Dette samarbejde resulterede i et samarbejdsbryg mellem de to bryggerier. Både Menno fra Brouwerij De Molen og Jan fra Midtfyns Bryghus er erfarne bryggere og deres fælles anstrengelser har resulteret i en ny spændende X-Porter.

Denne porter er en kulsort øl med et kastaniefarvet skum. Duften er præget af ristet malt, lakrids og let røg. Smagen har en let sødme og noter af lakrids og karamel, og den har en sødlig ogbitter finale.

X-Porter vandt en bronzemedalje til Stockholm Beer og Whiskey Festival 2010 i kategorien mørk øl over 6 %.

 

 

Special�l - Depot SydfynDansk Blindesamfund 100 år (5,6 %) 50 cl.

En dejlig frisk sommerøl udviklet i samarbejde med Dansk Blindesamfund i anledning af foreningens 100 års jubilæum. Øltypen er kun er skrevet med punktskrift. Midtfyns Bryghus donerer 2 kr. pr. solgt øl til Dansk Blindesamfund.

 

 

 

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynMidtfyns Nr. 1 (5,3 %) 50 cl.

Midtfyns Nr. 1 er den første øl brygget på Midtfyns Bryghus nye anlæg i årslev. En klar gylden amerikansk pale ale med et hvidt skum. En single-hop øl med Simcoe-humle, som giver en frisk smag af blomst, fyrnåle og fersken.

 

 

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynPåskebryg (6,8 %) 50 cl.

En amerikansk inspireret påskebryg med et fint hvidt skum, en lys ravfarve og en fyldig maltprofil. Gavmildt humlet af brygmesterens kærlige hånd.

Påskebryggen kan nydes for sig selv, men vil komplementere ethvert dansk påskebord med sild og krydrede retter.

 

 

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynJule Ale (6,8 %) 50 cl.

En lys ravfarvet Old English Ale med julens smagsnuancer. Krydret med appelsinskal, korianderfrø og kardemomme. Resultatet er en jule ale med en fyldig krop og en afbalanceret tør eftersmag.

En let krydret, men ikke for sød jule ale, som passer perfekt til det danske julekøkken.

 

 

 

 

 

Specialbeer - Depot SydfynJule Stout (7,6 %) 50 cl.

En mørk, næsten sort, stout med et flot og cremefarvet skum. En stout med stor fylde, krydret med stjerneanis og fennikelfrø. En sprød, lækker jule stout – som du aldrig har smagt den før…

Kan serveres til stærk ost, chokolade, konfekt eller som desserten i sig selv.

Depot Sydfyn - Skerningegårdsvej 12, 5762 Vester Skerninge - Tlf: 21447238 - Email: depotsydfyn@sydfynsmail.dk - Copyright © Depot Sydfyn | Udviklet af Webnom.dk