Hornbeer

Hornbeer er et af Danmarks mindre mikrobryggerier, placeret i det smukke Hornsherred – deraf navnet. Bryggeriet er indrettet i en af længerne til Gunhild og Jørgen Fogh Rasmussens gamle gård. Bryggeriet åbnede officielt i juli 2008 og har siden produceret et utal af spændende ølnyheder. Hornbeer vandt årets danske ølnyhed 2008 med deres Carribean Rumstout, i 2011 med Fundamental Blackhorn og Dryhop, i 2013 med Viking chili Stout , i 2014 med Top Hop og i 2015 med Charlies Cool Porter. Bryggeriet har tilmed vundet titlen som årets Bryggeri i 2009 og 2013.

Øllet brygges af Jørgen selv på gammeldags maner. Og alle motiverne på Hornbeers etiketter er malet af Gunhild.

Se mere på www.hornbeer.dk

Special�l - Depot Sydfyn

Top Hop (4,7 %) 50 cl.

En humlet IPA med masser af duft og aroma fra frisk humle. Brygget med de amerikanske humlesorter Centennial, Simcoe, Cascade og Amarillo. En lettere IPA med en smule sødme og lidt karamelsmag, og farven en lys rav.

Den perfekte øl til krydret mad, kraftige oste – men går også fint alene.

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynSummer (4,6 %) 50 cl.

Bebuder sommerens komme. Summer er en hyldest til den danske sommer. Ligesom den, er Summer en smule lunefuld. Bedst som man tror, at man får skænket en almindelig lys, så opdager man, at Summer byder på smag af hyldeblomst, honning, citrus, humle og krydderier. Summer er brygget, så den har lidt naturlig syrlighed – det er med til at gøre den ekstra frisk. ølstilen er mest i retning af “belgisk witbier”. Summer er den spændende øl som velkomstdrink, til de lyse retter, sammen med naboen på terrassen, på båden eller bare når man har lyst til noget forfriskende. Summer kommer bedst til sin ret i lidt store glas – og gerne kold – 5-8.

 

 

 

Special�l - Depot SydfynBrown Ale (5,7 %) 50 cl.

En rigtig pub-ale. Englænderne bombarderede København i 1807. Var det årsagen til, at man mere end 100 år senere etablerede den kunstige ø flakfortet for at forsvare hovedstaden?  I dag er flakfortet en velbesøgt turistattraktion med egen restaurant. Der huserer sågar et spøgelse på øen. Helmuth rumsterer rundt i tide og utide. Denne Brown Ale er brygget til ære for Helmuth og inspireret af de englændere, der gjorde tilværelsen usikker for københavnerne i mange år. Den er brygget på bedste engelske vis af ale-malt, chokolademalt og lidt ristet byg. En rigtig fin og alsidig øl til frokosten.

 

 

 

Special�l - Depot SydfynDunkelhorn (5,2 %) 50 cl.

Hornbeers bud på en mørk hvedeøl. Dunkelhorn er næsten helt sort i farven. Den har smag af karamel, chokolade og ristede kaffebønner. Det er en anderledes hvedeøl – lidt mere sød og meget tilgængelig. Det er en rigtig fin øl til frokostbordet og til hovedretten. Dunkelhorn vil de fleste kunne lide – også dem, der normalt siger, at de ikke kan lide øl. Dunkelhorn er, som alle øl fra Hornbeer, brygget på den gammeldags facon. øllet er færdigmodnet og eftergæret på flasken, og øllet er ufiltreret. Derfor vil der altid være lidt bundfald. Hvis du vil undgå det, så hæld al øllet op i et glas ad én gang, og lad den sidste sjat blive i flasken.

 

 

 

Special�l - Depot SydfynKiss the frog (4,6 %) 50 cl.

En øl med kirsebær. Prøv frøen i stedet for den sædvanlige velkomsdrink. Giv dine gæster en ny oplevelse. “Kan øl også smage sådan!” Servér den afkølet – gerne lige fra køleskabet. I Belgien findes der et utal af forskellige frugtøl. Det er måske lige den øl, der få nogle af de få mennesker der gør og tror, at de ikke kan lide øl, til at indse, at det da er synd at gå glip af alle de smagsoplevelser, der lever i den skønne ølverden.

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynRøgøl (5,6 %) 50 cl.

Denne øl er ikke for hvem som helst! Den kræver sikkert lidt tilvænning for de fleste. Derudover skiller den vandene. Enten elsker man den, ellers gør man i en bue udenom. Prøv den én gang, to gange, tre gange… og døm så. Ideen til denne øl er opstået under et besøg i ølmekkaet Bamberg i Sydtyskland. Her kan de lave rauchbier. Røgøl er undergæret og lavet af seks forskellige bygmalte, hvedemalt, Saaz-humle, gær og vand. Røgøl skal nydes kold – gerne 5-7 grader. Især første gang! Den er rigtig god til røget mad. Prøv den til rugbrød med røget skinke eller pølse.

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynBlonde (6,6 %) 50 cl.

En belgisk inspireret øl, brygget på lyse bygmalte, krydderier, humle, vand og gær. Det komplekse smagsbillede er opstået med bidrag fra krydderierne og den belgiske gærtype. Øllet er med masser af kulsyre og er boblende frisk at se på. Øllet fremstår ikke klart som en pilsnerøl. Det skyldes ultrafine partikler fra gæren og malten. Det er kun med til at forstærke smagsoplevelsen. Blonde bør serveres afkølet – 7-9 grader. Blonde er ideel til lette forretter, fisk, skaldyr, kylling – eller som velkomstdrink i stedet for hvidvinen eller champagnen.

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynIPA (6,5 %) 50 cl.

Oprindeligt var IPA-erne beregnet for de engelske søfolk, der skulle rejse den lange vej til Indien. Det er 200 år siden. For at øllet skulle holde sig friskt, blev det brygget med høj alkoholprocent og med høj bitterhed fra humlen. Hornbeer har skelet lidt til de amerikanske mikrobryggerier, der har givet IPA-erne deres egen fortolkning og har anvendt malte, der giver lidt højere restsødme og humle, der giver masser af aroma og behagelig bitterhed.

Prøv Hornbeer IPA til ristet rugbrød med gorgonzola eller andre markante, bløde oste. IPA-ens bitterhed passer fantastisk sammen med ostens skarpe smag.

 

 

 

Special�l - Depot SydfynHornbock (7,0 %) 50 cl.

Hornbock fra Hornbeer er en undergæret øl af den stærke slags. Denne bock indeholder lidt mere bitterhumle og en smule røgmalt end ellers anvendt i bockøl. Ved du forresten, hvorfor det hedder en bockøl? Det skyldes efter sigende, at det er en stærkere øl. Den vildskab, som denne øl kunne give anledning til hos den bock-drikkende person, giver så associationen til gedebukken.

Hornbock passer fint til det danske frokostbord med marinerede sild og rugbrød.

 

 

 

Special�l - Depot SydfynImperial IPA (8,3 %) 50 cl.

Hornbeer Imperial IPA er en lidt kraftigere sag end almindelige IPA’er. Det er brugt lidt mere af det hele! Oprindelig var IPA-erne  beregnet for de engelske søfolk, der skulle rejse den lange vej til Indien. Det er 200 år siden. For at øllet skulle holde sig friskt, blev det brygget med høj alkoholprocent og med høj bitterhed fra humlen. Her er Hornbeer så gået en tand videre. Har brugt lidt mere malt og lidt mere humle.

Prøv Hornbeer Imperial IPA til ristet rugbrød med gorgonzola eller andre markante, bløde oste. IPA’ens bitterhed passer fantastisk sammen med ostens skarpe smag.

 

 

 

Special�l - Depot SydfynSvejk (5,2%) 50 cl

En lagerøl efter Bøhmisk forbillede. Denne øl er opstået som et ønske om at brygge en velhumlet lagerøl – eller pilsnerøl, som øltypen også kaldes. I Böhmen, der er en del af Tjekkiet, begyndte man allerede for 1000 år siden at anvende humle i øllet. Og man brugte rigeligt af den gode humle.

Og det gør man heldigvis den dag i dag. Så den bømiske pilsner har karakter og smag af god tjekkisk

Saaz-humle. Det er den humle, der er brugt i denne øl.

En lagerøl, der er noget anderledes end den sædvanlige pilsner. Og så er øllet ufiltreret. Derfor er det en anelse uklart. Undlad af hælde de sidste dråber ud af flasken – køb hellere en ny.

 

Special�l - Depot SydfynFavorit (7,0 %) 50 cl.

Hornbeer Favorit er en lys ale med en dyb, gylden farve og en cremet skummende krone i lighed med de belgiske klosterbryg, som munkene har lavet i flere hundrede år. Øllet er med en let antydning af aromahumle, frugtige citrusagtige toner og af krydderierne anvendt i brygningen. Øllet har en god bitterhed og samtidig maltet karakter fra Münchner-malt. Det samlede smagsbillede er let sødlig og humlet. Disse mange indslag gør Hornbeer Favorit til en meget let drikkelig og alligevel fyldig øl.

 

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynFødselsdagsfest (6,0 %) 50 cl.

Fødselsdagsfest er brygget til ære for de ølentusiaster, der stiftede Danske ølentusiaster for 10 år siden. Hornbeer Fødselsdagsfest er en overgæret ale, godt humlet med tre forskellige humlesorter. Farven er gylden. Fødselsdagsfest kan nydes både til hverdag og fest. Den passer fint til mad, ostebord og alene.

 

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynHappy Hoppy Viking (9,3 %) 50 cl.

Tim humlevennerne. Hornbeers hidtil mest humlede øl – en triple IPA med omkring 130 IBU. Her er brugt bygmalte, hvoraf nogle har karamelkarakter. Farven er derfor gylden. Øllet er tørhumlet ved at lade det trække med humle under lagringen. Man fornemmer derfor en tydelig blomsterduft, når man hælder øllet i glasset. Der kan være en smule bundfald fra humlen. Hæld derfor forsigtigt, hvis du vil undgå det. Perfekt til de stærke oste. Humlens bitterhed passer rigtigt godt med ostens skarphed.

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynHophorn (9,3 %) 50 cl.

En Dark IPA med mere af det hele. Hophorn er en kombination af flere øltyper. Humlebitterhed og aroma og duft fra IPA’erne, maltfylde og en antydning af ristet malt fra stout og porter. Farven er som valnøddetræ – dyb og mørk. Hophorn er tørhumlet i rigt møl med fire humlesorter. Der er sødme fra fem forskellige bygmalte, karamelsmag fra krystalmalte og noter fra chokolademalten. Hophorn er meget smagfuld og bør nydes i glas på stilk – så bliver den allerflottest med den beige skumkrone. Hophorn er perfekt til ostebordet. De cremede oste, de stærke skimmeloste og gedeosten. Prøv den også til meget krydrede retter. Øllet er ufiltreret og eftergæret på flasken. Der vil derfor være lidt bundfald fra gøren og humlen.

 

 

 

Special�l - Depot SydfynOak Aged Cranberry Bastard (8,2 %) 50 cl.

Denne øl er opstået som et ønske om at brygge en syrlig øl god maltfylde og afbalanceret bitterhed. Øllet er brygget med tranebær. Tranebær har været anvendt til ølbrygning gennem århundreder. Tranebær tilfører ællet bitterhed og syrlighed. Tranebær anvendes den dag i dag som naturmedicin og har dokumenteret positiv virkning på blandt andet infektioner. Denne øl passer til mad, hvor mange menesker ellers ville åbne en flaske rødvin. Oak Aged Cranberry Bastard har en let syrlighed. For at afrunde smagen er øllet lagret på egetræ. Oak Aged Cranberry Bastard er brygget som belgisk klosterøl, og der er anvendt samme gør som i nogle af de belgiske trappistøl, hvilket er med til at give øllet en karakteristisk frugtig karakter.

 

 

 

Special�l - Depot SydfynFunky Monk (9,4 %) 50 cl.

En klosterøl fra Kirke Hyllinge! Denne øl er opstået som et ønske om at brygge en rigtig klosterøl. Det er en sødlig øl med udpræget smag af karamel og malt. Farven er mørk i retning af kastanjebrun. Hornbeer har selv lavet kandis, og den er brugt i rigt mål. Der er desuden brugt gær, som anvendes i belgisk trappistøl. Øllet lagrer længere end normalt, inden det bliver fyldt på flasker. Øl af denne type vinder yderligere ved at blive lagret længe på flaske. Prøv at gemme nogle flasker et par år i et mørkt skab eller i en kælder.

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynImagine (9,4 %) 50 cl.

En fadlagret barleywine. Fadlagring af de bedste øl giver noget helt særligt til smagsbilledet. Man får på én gang bidrag fra fadet og dets forhistorie – og fra alle de processer, der foregår, når øllet gemmes. Hornbeers egetræsfade har tidligere gemt på portvin – nu bidrager de positivt til Hornbeers øl. Imagine er en fantastisk alsidig øl. Den kan bruges både som nydeøl og som øl til maden. Imagine er godt humlet med aromatisk humle og tilmed tørhumlet i fadene. Så kan man have både masser af maltkarakter og humlebitterhed på én gang. Den lange lagring på fadene har så lige taget “skarpheden” fra humlen, så det hele nu går op i en højere enhed.

 

 

 

Special�l - Depot SydfynRussian Imperial Stout (8,1 %) 50 cl.

Guldmedalje på Ratebeer

Russian Imperial Stout har sit navn tilbage fra zartiden i Rusland. Denne kulsorte øl var zarhoffets foretrukne. Hornbeers udgave har fået et lille ekstra tvist. Der er brugt røget malt og tilsat et stænk friskbrygget colombiansk kaffe. Prøv øllen til bløde oste eller chokolade med min. 70 % kakao.

Men Hurnbeer Russian Imperial Stout gør altså også fint alene!

 

 

 

Special�l - Depot SydfynCaribbean Rumstout (11,0 %) 50 cl

årets dansk ølnyhed 2008

En meget kraftig stout med brændte toner fra ristet bygmalt, røgmalt, kaffe, en smule krydderier og som prikken over i’et: En sjat rom og herefter lagret på egetræ. Denne øl må gerne gemmes i flere år i et mørkt skab eller en kælder. Men den kan altså også drikkes nu. Køb en ekstra flaske og gem den til en særlig lejlighed om nogle år. Den vil udvikle sig som god vin – bare blive bedre og bedre i mange år.

Drik den i vinglas til søde desserter, chokolade eller uden noget.

 

 

Special�l - Depot SydfynBlack Magic Woman (11,0 %) 50 cl.

Hornbeers bud på en anderledes stout med tørverøget malt. Her er tale om en rigtig mandfolkeøl med meget af det hele. Øllet er brygget på ristede bygmalt, birkerøget malt, tøverøget malt, karamelmalte og ale-malt. Øllet er humlet mere end ellers for at balancere den kraftige maltprofil. Og hvornår kan man så drikke den øl? Til maden er det en udpræget dessertøl eller til mørk chokolade. Kraftige oste er også et fint tilbehør, men det er altså også tilladt at drikke den uden noget!

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynVårøl (6,4 %) 50 cl.

Hornbeer Vårøl bebuder forårets komme. Farven er gyldengul, der er masser af kulsyre, der giver

en dejlig friskhed, og så er den let sød. Der er brugt gode mængder humle, der sikrer tilpas bitterhed  og en frugtagtig smag. Vårøl passer fint til frokostbordet, til ost eller dessert. Men Vårøl kan altså  også sagtens drikkes uden mad.

 

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynDryhop – en tør humlet øl (5,0 %) 50 cl.

Det er ikke en IPA – det er ikke en lager, men det er en undergæret øl, godt humlet og tørhumlet. Det er en singlehop version – al humle er Amarillo.

Målet med denne øl er at tilbyde en helt tør øl uden meget restsukker i kombination med humlen. Så kommer humlen rigtigt til sin ret, og Amarilloens karakteristiske duft og smag bliver tydelig.

Dryhop er den rigtige øl en varm sommerdag. Nyd den afkølet ved 5-7 grader – så er den ekstra frisk.

 

 

 

Special�l - Depot SydfynFundamental Blackhorn (11,0 %) 50 cl. – årets ølnyhed 2011

En kraftig stout med coffemalt, chocolatemalt, black malt og honning. Humlet til 120 IBU, tørhumlet og lagret med egetræ og valnød. Smager af kaffe, lakrids, honning, eg og valnød.

Blackhorn bør drikkes ved en temperatur på 12-15 grader. Prøv den til stærk ost, skimmelost eller mørk chokolade.

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynEskil (5,6 %) 50 cl.

En gammeldags munkeøl, opkaldt efter biskop Eskil, der grundlagde en række klostre i 1100-tallets Danmark. Eskil er en behageligt humlet, knaldsort øl, der har fået tilsat belgisk overgær.

Kan nydes i en blød stol eller til et dansk frokostbord.

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynGrisk (6,4 %) 50 cl.

En humlet IPA, brygget til ære for den finansielle sektor.

Hornbeer donerer 1 kr. pr. flaske til kræftens bekæmpelse.

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynDame Blanche (8,7 %) 50 cl.

Den hvide dame knivdræbte sin sovende mand i den seng, der stadig står i soveværelset på Selsø Slot. Det siges, at hun stadig ses og høres på slottet.

Dame Blanche er en let øl trods sine 8,7%, pænt karboneret og med et pynteligt, hvidt skum. Nydes til fisk og fjerkræ, til asparges og skaldyr.

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynViking Chili Stout (10,0 %) 50 cl.

En stout brygget med chokolade, kaffe, lakrids, vanilje og chili. En kompleks øl, som dog ikke er for ekstrem, men alligevel med kant. Chilien virker lidt som efterbrænder – kildrer lidt på tungen, uden at være aggressiv.

 

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynRas (Grisk Light) (3,2 %) 50 cl.

En let øl til mad eller som tørslukker. Ras er en ale, hvor aromahumlerne får lov at sætte præg. Ras er brygget på pilsner- og karamelmalt. Der er brugt den amerikanske humle Cascade, der er let bitter, ret tør og med et relativt højt indhold af kulsyre.

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynCreamy Hoppy Ugly Hornale (5,6 %) 50 cl.

Et samarbejdsbryg mellem Ugly Duck Brewing og Hornbeer. En Cream Ale med masser af havregryn og masser af New Zealandsk humle.

En lys, let, rund, blød og lækker voldsomt humlet øl.

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynSaison (5,6 %) 50 cl.

En øl, der er inspireret af den Belgisk øltype, der har en regional tilknytning til det fransktalende Vallonien. I Belgien kaldes øltypen for Biere de Saison. Navnet Biere de Saison stammer fra tiden, før køleteknikken gjorde sit indtog i brygningen af øl. Dengang bryggede man øllet i de sidste vintermåneder, da øllet skulle være drikkeklart i sommermånederne, hvor det var svært at brygge. Det øl, der blev brygget til sommermånederne, dvs. til sæsonen, blev følgelig lagret i lang tid, før det blev anvendt.
Hornbeer Saison er brygget med umaltet hvede fra bryggeriets egne marker. Øllet er krydret let med korriander og enebær. Øllet er eftergæret på flasken – præcis som man gør i Belgien når man brygger Biere de Saison. Den metode sikrer et højt indhold af kulsyre og et flot skum.

 

 

pseudoHornbeer Påskeøl 50 cl.

En frisk humlet ale. En øl, der signalerer forårets komme og med en farve der matcher påskens farver – gylden og gul. Brygget med ale-malt og Münchner-malt. Derfor har den en tilpas restsødme. For at gære den ekstra indbydende, har bryggeriet tørhumlet øllet, dvs. der er tilsat frisk humle, mens øllet har larget. Hornbeer Påskeøl passer perfekt til frokostbordet, og den vil være en fin ledsager til retter med lam eller fjerkræ.

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynHornbeer Juleøl  (7,5 %) 50 cl.

Juleøllet har alle dage været en kraftigere øl end hverdagsøllet – Hornbeer Jleøl er ingen undtagelse –

den holder sine 7,5 pct. Denne juleøl er brygget efter belgisk forbillede. Der er anvendt gær fra belgisk trappistøl, og der er krydret ganske lidt. Der er smag er frugter, karamel og jul.

 

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynHappy, Hoppy, Christmas (6,4 %) 50 cl.

Hvis du på et tidspunkt synes, at du har fået tilstrækkeligt af den søde juleøl, julegodterne og de andre ting, vi gør og nyder i julen, så skal du prøve en Happy Hoppy Christmas. Det er ikke en voldsomt humlet øl, men en mild IPA, der er godt tørhumlet. Det er derfor en meget forfriskende øl, der går det rigtigt godt til en afveksling til den mere traditionelle juleøl. Humle er det gode modspil til den kraftige mad og kan med fordel serveres til anden eller flæskestegen juleaften.

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynHornbeer Winter Porter (8,6 %) 50 cl.

De mørke øl passer rigtigt godt til den mørke årstid. Hornbeer Winterporter er ingen undtagelse.

Øllet er brygget på pale ale-, Münchner-, karamel, chokolade- og ristet malt, og der er brugt rigeligt med dansk bihonning. øllet er moderat humlet. Hornbeer Winterporter bør serveres ikke alt for kold – 12-15 grader er passende. Den passer rigtigt godt til desserter, til ostebord og helt alene.

 

 

 

 

pseudoStjernenat (10,0 %) 50 cl.

En øl  af typen belgisk tripel. Hornbeer Stjernenat er brygget på bygmalt og hvedemalt og krydret med korriander og enebær.

 

 

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynHelge (10,0 %) 50 cl.

En syrlig øl med kirsebær. Helge er en dessertøl, der kan nydes i situationer, hvor man ellers ville vælge en dessertvin – en portvin eller en sherry. Helge er af typen barleywine. Barleywine er en engelsk øltype, der opstod, da Napoleon forhindrede englænderne i at importere vin. Så fandt snarrådige bryggere på at brygge en rigtig stærk øl og uden for megen humle: Barleywine, eller brygvin, direkte oversat. Helge er en barleywine med frugt. Den har en syrlighed fra bærrene, og den er sød fra malten. Farven er rødlig. Den er brygget på pilsnermalt, Münchner-malt, chokolademalt, kirsebær, appelsinskal og humle. Drik den afkølet og helst af et vinglas på stilk.

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynFunky Elf (9,5 %) 50 cl.

En juleøl brygget med vildgæren Brettanomyces, der har været anvendt i belgisk ølbrygning i århundrede. Funky Elf er en fin ledsager til den traditionelle danske julemad.

 

 

 

 

 

Special�l - Depot SydfynBiting Horse (6,5 %) 33 cl.

En egetræsfadlagret syrlig øl med karakter fra Brettanomyces. Det er en speciel øl! For mange en øl, man skal vænne sig til. Den har smag fra Brettanomyces – nogle siger smag af hest – og bidrag fra syrligheden og egetræet. Giv den en chance. Øltypen er Flamsk Redale, dvs. en godt maltet øltype uden megen bitterhed. Efter gæringen er øllet fyldt på egetræsfade og lagret i nogle måneder sammen med kultur af Lactobacilius og Brettanomyces.

Depot Sydfyn - Skerningegårdsvej 12, 5762 Vester Skerninge - Tlf: 21447238 - Email: depotsydfyn@sydfynsmail.dk - Copyright © Depot Sydfyn | Udviklet af Webnom.dk