Fur Bryghus

FUR Bryghus blev indviet i 2004.

Bryggeriet har til huse i en gammel molerfabrik fra 1926. Meget af moleret, der blev afskibet via egen bro blev transporteret med små lokomotiver.

Fabriksbygningen stod, efter produktionen stoppede i 1982, tomt indtil 1997. Tidens tand var hård ved bygningen, og satte sig tydelige spor.

I 1997 fik Mogens Fog erhvervet området og påbegyndte renoveringen. Fabrikken fik en ny ydre skal og taget blev gjort tæt.

I 2003 besluttede Mildred og Mogens Fog at bygningen skulle indeholde et mikrobryggeri. Mogens Fog var på daværende tidspunkt ikke bevidst om den nye trend med mikrobryggerier, men kendte kulturen fra sine rejser i udlandet herunder Belgien og Tyskland.

Det har gået slag i slag efterfølgende med flot anerkendelse af øllet og Restaurant Bryghuset. FUR Bryghus har oplevet en succesrate der langt overstiger de største forventninger.

Se mere på http://www.furbryghus.dk

 

FUR Lager (5,4 %) – 50 cl.

FUR Lager er en undergæret øl af typen Lager. En rolig og klar øl med farve som dyb rødgyldent rav. Småboblende med tæt cremefarvet skum med lang holdbarhed, der giver fine blonder på glasset.
Frugtagtig duft med frisk tone af blomster.  Frisk, rund og med en karakterfuld velafbalanceret maltet smag.  Mellemeuropæisk inspireret Lager brygget på tre forskellige malttyper – bl.a. chokolademalt – samt bitterhumle og aromahumle, som tilsættes ad fire gange.

 

 

 

 

FUR Ale (5,3 %) – 50 cl.

FUR Ale er en overgæret øl af typen Bitter & English Pale Ale. Rolig og klar øl med farve som rødgyldent rav. Småboblende med tæt cremefarvet skum, der giver fine blonder med lang holdbarhed.
Duft af velafbalancerede humlenuancer med bund af ristet malt.
Aromatisk og frugtagtig smag med en fyldig bitterfrisk afrundet afslutning af humle.
Engelsk inspireret Ale brygget på tre forskellige malttyper samt tre humletyper, der tilsættes ad tre gange.

 

 

 

 

FUR Hvede (5,6 %) – 50 cl.

Fur Hvede er en overgæret øl af typen Hvede.  Perlende og ufiltreret øl med farve som rødgyldent rav. Med tæt cremefarvet skum, der har lang holdbarhed og giver fine blonder på glasset.  Kraftig, men velafbalanceret duft af frugt og banan.
Frisk aromatisk og frugtagtig smag med let syrlig afrunding.
Tysk inspireret Hvede brygget på fire forskellige malttyper samt to humletyper, der tilsættes ad tre gange.

 

 

 

 

 

FUR Steam Beer (7,8 %) – 50 cl.

FUR Steam Beer er en undergæret øl af typen Steam Beer. Klar øl med kraftig ravgylden farve. Fyldigt cremefarvet skum med lang holdbarhed og fine blonder på glasset. Varm vinøs aroma med fin oplevelse af humle.
Kraftig og varm smag af mørk malt med den fyldige harmoniske afslutning af humlen.
FUR Steam Beer er brygget på 3 forskellige malttyper, hvoraf den ene er en karamelmalt.
FUR Steam Beer indeholder både klassisk bitterhumle og aromahumle, som giver den fine duft og velafbalancerede afslutning på smagsoplevelsen.

 

 

 

 

 

FUR Porter (6,5 %) – 50 cl.

FUR Porter er en overgæret øl af typen Imperial Stout. Mørk, mahognifarvet med tæt nøddebrunt skum, der har en lang holdbarhed og giver fine blonder på glasset. Dejlig duft af røgmalt og engelsk lakrids. Fyldig maltet smag med en ekstra tone af røgmalt og engelsk lakrids, der afrundes i en for øltypen frisk afslutning. Engelsk inspireret porter brygget på fem forskellige malttyper – bl.a. røgmalt, karamelmalt og chokolademalt – samt to humletyper, hvoraf den ene er med til at give øllen et friskt pift. Humlen tilsættes ad to gange.

 

 

 

 

 

FUR Renæssance (6,2 %) – 50 cl.

FUR Renæssance en overgæret øl af typen Brown Ale. Mørk og rødgylden øl med et tæt cremefarvet skum, der har lang holdbarhed og giver fine blonder på glasset. Duft af ristede malte og humleblomster.
Rund og harmonisk smag af blandt andet røgmalt, der fortsætter i en afrunding af kraftige humlenuancer. Dansk inspireret Brown Ale brygget på fem forskellige malttyper – bl.a. røgmalt – samt fem humletyper – både bitterhumler og aromahumler – som tilsættes ad tre gange.

 

 

 

 

 

FUR Bock (7,6 %) – 50 cl.

FUR Bock er en undergæret Lager af typen Bock.
Klar og dyb ravgylden øl med fyldig cremefarvet skum med lang holdbarhed og fine blonder på glasset.  Dyb maltet duft med fine oplevelser af humle.
Kraftig, rund maltet smag med en fyldig harmonisk afslutning af humle.
Tysk inspireret Bock brygget på tre forskellige malttyper – bl.a. karamelmalt – samt klassisk bitterhumle og aromahumle.

 

 

 

 

FUR Barley Wine (9,5 %) – 50 cl.

Barley Wine er ofte betegnelsen på den af bryggeriets øl, der har den højeste alkoholprocent. Dette er også tilfældet for Barley Wine fra FUR Bryghus. Vi har valgt at illustrere denne sjældne øltype med billedet af et af de mest sjældne fund på Fur: Et 30 cm langt kranie af en kæmpeskildpadde, fundet i 1957 af Fur Museums første leder Magne Breiner og opkaldt efter ham: Eoasphargis Breneri.
Kraftig humleoplevelse med vinøs varme og smag af mørk malt, karamel og anis.

 

 

 

 

 

FUR Frokost (2,6 %) – 50 cl.

FUR Frokost er en overgæret øl af typen Bitter Pale Ale.
Rolig og klar øl med farve som rødgyldent rav. Småboblende med tæt cremefarvet skum, der giver fine blonder på glasset.
Fine humlenuancer med duft af karamelmalt, hyldeblomst og frisk citrusfrugt.Kraftig humleoplenvelse, der fortsætter over i en fyldig krop af let sødlig karamelmalt og runder af i en bitterfrisk og fin sødlig og velafbalanceret øloplevelse.

 

 

 

 

 

FUR Påskebryg (7,7 %) – 50 cl.

FUR Påskebryg er en overgæret øl af typen English Strong Ale. Klar og ravgylden med fyldigt cremefarvet skum, der har lang holdbarhed og giver fine blonder på glasset. Fyldig smag af mørk malt og aromahumle, der runder af i en god og bitterfrisk oplevelse af humle.
Brygget på 3 forskellige malttyper – bl.a. karamelmalt – samt både klassisk bitterhumle og aromahumle.

 

 

 

 

 

FUR Påskefrokost (2,7 %) – 50 cl.

FUR Påskefrokost er en overgæret øl af typen Ale. En rolig og klar øl med en ravgylden farve. Småboblende med tæt cremefarvet skum, der giver fine blonder på glasset, og med humlenuancer og noter af citrus.

FUR Påskefrokost er specielt velegnet til det danske frokostbord og udmærker sig med sin lave alkoholprocent.

 

 

 

 

 

FUR Christmas Ale (9,4 %) – 50 cl.

FUR CHRISTMAS ALE  er en kompleks julebryg af typen Belgian Strong Dark Ale med muscovadosukker og amerikansk humle.

FUR CHRISTMAS ALE passer perfekt til den kraftige julemad, men er også glimrende til enhver hyggestund. Nyd den – det fortjener den! Den vil udvikle sig flot i mange år, og der vil med tiden kunne forekomme et let, naturligt bundfald.

 

 

 

 

 

FUR Julebryg (6,5 %) – 50 cl.

FUR Julebryg er en overgæret øl af typen Brown Ale. Mørk rubinrød med tæt nøddebrunt skum, der har lang holdbarhed og giver flotte blonder på glasset. Smag af fyldig karamel med association af anis og lakrids. Rund, varm og kompleks smag med en harmonisk bittersød afrunding.
Brygget på seks forskellige malttyper – bl.a. røgmalt, karamelmalt og chokolademalt – samt seks humletyper – både bitterhumler og aromahumler, som tilsættes ad tre gange.

 

 

 

 

FUR Julefrokost (2,7 %) – 50 cl.

FUR Julefrokost er en overgæret øl af typen Ale. En rolig og klar øl med en mørk, ravgylden farve.

Småboblende med tæt cremefarvet skum, der giver fine blonder på glasset, og med fine humlenuancer med noter af lakrids og røgmalt.

FUR Julefrokost er specielt velegnet til det danske julefrokostbord og udmærker sig med sin lave alkoholprocent.

 

 

Depot Sydfyn - Skerningegårdsvej 12, 5762 Vester Skerninge - Tlf: 21447238 - Email: depotsydfyn@sydfynsmail.dk - Copyright © Depot Sydfyn | Udviklet af Webnom.dk