Den gamle kornmølle

 landgangen ved kerteminde  

 

Landgangen ved Kerteminde – Dansk Ale (5,0 %) 33 cl.

En dansk ale, letdrikkelig, aromatisk og brygget med en dansk gær, som giver lækre noter af abrikos. Perfekt til det danske frokostborg.

Det danske rige var i 1650 i stor fare for at blive slugt af den svenske krigsmaskine, men den danske hær gik i land i Kerteminde og vandt Danmark tilbage.

 Stormandens trelleborg  

Stormandens Trelleborg – Black Lager (5,0 %) 33 cl.

En kompleks lager, brygget med mørke malte, som giver en fyldig og letdrikkelig øl, sort som Odins ravne.

Fra hans Trelleborg på toppen af Munkebo Bakke, kunne Stormanden styre området ved Kertinge Nor mellem Odense og Kerteminde fjord.  Spidse pæle var strategisk sat i Kerteminde fjord, og Stormanden opkrævede told for at guide skibe sikkert igennem genvejen til Odense fjord.

 Den tragiske bryllupsnat  

Den tragiske bryllupsnat – Amerikansk pale ale (5,8 %) 33 cl.

Aromatiske amerikanske bitterhumler giver en autentisk pale ale, perfekt til burgers, lam og kødretter.

Kongens banemand, Marsk Stig, siges at være begravet på Hindsholm på Fyn. Sagnet siger, at en lokal ung pige så den hemmelige begravelse og tog det smukke stof fra kisten. År senere gjorde tilfældet af Marsk Stigs væbner blev forelsket i pigen, men så på bryllupsnatten en pude syet af stoffet. For at bevare hemmeligheden, dræbte han sin brud.

 Den forførende kammerpige  

Den forførende kammerpige – fransk landøl (6,5 %) 33 cl.

Fransk landøl, brygget med lækre belgiske malte og en gær isoleret fra den danske natur. Perfekt til at nyde sammen med lette, krydrede kødretter.

Hvem kan holde fingrene fra en kammerpige med smukke lokkende øjne? Christian IV kunne ikke, og de kolde nætter blev ofte varme og lange. Ulriksholm Slut ved Kerteminde er bygget til Ulrik Gyldenløve. En minde til lokalbefolkningen om et stævnemøde mellem en konge og en smuk ung pige.

Depot Sydfyn - Skerningegårdsvej 12, 5762 Vester Skerninge - Tlf: 21447238 - Email: depotsydfyn@sydfynsmail.dk - Copyright © Depot Sydfyn Theme by Flythemes