Bornholms Mosteri

Bornholms Mosteri fremstiller økologisk saft og most, der smager dejligt og samtidig skaber job til socialt udsatte. Mosteriet sætter en ære i at rendyrke råvarens originale smag samt fremelske potentialet – naturligt såvel som menneskeligt.

Se mere på http://www.bornholmsmosteri.dk

 

Æblemost Elstar 27,5 cl.

De økologiske æbler håndsorteres grundigt, og kun de bedste råvarer anvendes. Også selv om Bornholms Mosteri faktisk skal bruge en del. Årligt anvendes i alt cirka 200 ton æbler – inklusiv de dejlige økologiske Elstar-æbler. Økologiske æbler, der kommer til mosteriet med kraftige stød eller ormehuller, gives videre til lokale landmænd, der bruger dem til dyrefoder.

 

 

 

 

Æblemost Cox 27,5 cl.

Når man smager Bornholms Mosteris Holsteiner Cox æblemost, skal de få oplevelsen af, at de sætter tænderne i et Holsteiner Cox æble. Man skal kunne genkende de let krydrede smagsaromaer, der har kendetegnet sorten siden første frø blev til frugt for knap 100 år siden.

 

 

 

 

Æblemost Ingrid Marie 27,5 cl.

Der er noget helt særligt ved det danske nationalæble Ingrid Marie med sin særlige frisk-syrlige sort med Dannebrogs farver. Høsten svinger fra år til år alt efter naturens lune, og derfor kan denne variant nogen gange findes i store mængder og andre gange være helt udsolgt.

 

 

 

 

Æble Ingefær 27,5 cl.

Æblemosten med ingefær er udviklet efter ønske fra kunderne, der i stor stil har efterspurgt produkter med ingefær. Denne først udgave er i sin ‘limited edition’ baseret på et udvalg af forskellige æblesorter, som giver en god balance mellem æblernes sødme og ingefærens karakteristiske skarphed. Der er anvendt konventionelle æbler i denne version.

 

 

 

 

Rabarber 27,5 cl.

De ’langstrakte stilke – røde som orgeltoner – af glødende stribet silke’, som Piet Hein beskriver vinrabarberen. Det startede med 500 kilo Svendborg vinrabarber i bagagerummet hentet hos Michael på Fyn. I dag er økologisk rabarber et af vores mest eftertragtede produkter, som vi i dag bruger mere end 50 ton af. Snittet, koldpresset og tappet til dig.

 

 

 

 

Hyldeblomst 27,5 cl.

Der skal plukkes mange blomster, når man som os leverer hyldeblomstsaft til hele Norden. Så her får mosteriet hjælp fra landmænd, der høster økologisk hyldeblomst. Selve ekstraheringen foregår som hjemme i dit køkken: Man tager blomsten, hælder citron og varm sukkervand henover og smager til.

 

 

 

 

Hindbær 27,5 cl.

Hindbær er et skrøbeligt lille bær med en mild, aromasvag og nærmest flygtig smag. Der skal ikke mange citronstænk eller sukkerstrøg til for at overtage og dominere smagsindtrykket. Den økologiske sukkerform mosteriet anvender, er derfor nøje udvalgt – og en hemmelighed for de få.

 

 

 

 

 

Solbær 27,5 cl.

Et mosteri på solskinsøen må naturligvis fremstille solbærsaft. Bornholms mosteris solbærsaft er lavet af økologiske bær, tilsat vand, økologisk sukker og saft fra økologiske citroner for at fremelske en balanceret og drikkeklar saft.

 

 

 

 

 

Stikkelsbær 27,5 cl.

Stikkelsbær hænger ikke på buskene på Bornholm. Men frem for at importere fra Kina eller New Zealand har mosteriet plukket, flået og koldpresset grønne bær fra Fyn. Bærrene har hængt længere end normalt og derved oparbejdet en større procent naturlig frugtsukker. Resultatet er stikkelsbær med et strejf af bitterhed og sødme..

 

 

 

 

Appelsin 27,5 cl.

Selv om solen skinner meget på Bornholm, har de ikke appelsinplantager. Det overlader de til Mexico, der har det rette klima til at fremelske saft og sødme i de vitaminrige appelsiner. I Mexico fordampes vandet bort, og koncentratet sendes til os i tøndevis. Mosteriet tilfører vand, tapper og takker Mexico for god økologisk appelsinsaft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Depot Sydfyn - Skerningegårdsvej 12, 5762 Vester Skerninge - Tlf: 21447238 - Email: depotsydfyn@sydfynsmail.dk - Copyright © Depot Sydfyn Theme by Flythemes